Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V září na silnicích Vysočiny zemřeli tři lidé. Stejný počet obětí byl i vloni

V září zemřeli při dopravních nehodách na silnicích na Vysočině tři lidé, stejně jako loni v tomto období. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 23 životů. Nejvíce nehod se stalo ve středu 13. září. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

Smrtí člověka skončily v září dvě nehody na dálnici D1, jednou z obětí byl cizinec. Zemřel 4. září. Když dokázal po srážce dvou aut z jednoho z nich vystoupit, přejelo ho další auto.

Tragická dohra noční nehody na dálnici. Po vystoupení z auta jednoho z řidičů smrtelně zranilo jiné vozidlo

Na dálnici D1 došlo v noci z neděle na pondělí k tragické události. Na 103. kilometru ve směru na Brno došlo nejprve ke střetu dvou vozidel, z nichž jedno skončilo na střeše. Když účastníci nehody následně řešili její okolnosti, byla jedna osoba...

Při dopolední nehodě na dálnici D1 za Velkou Bíteší na Žďársku zemřel řidič havarované dodávky, se kterou narazil do nákladní soupravy. Dálnice na Brno je neprůjezdná. Nehoda se stala na 165. kilometru, informovala mluvčí policie Dana Čírtková....

Všech nehod bylo v září na Vysočině 317, což je o 54 méně než loni. Při nehodách bylo deset lidí těžce zraněno, 134 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 24,28 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Další úmrtí na silnici. Řidič v autě odpoledne nepřežil čelní střet s nákladním vozidlem

Na silnicích Vysočiny dnes odpoledne vyhasl další lidský život. K tragické dopravní nehodě došlo před 15. hodinou na silnici I/19 u Obrataně na Pelhřimovsku.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo ve středu 13. září, celkem 18.

Úmrtí v rámci celé ČR 

Obětí všech dopravních nehod v Česku bylo v září 46, o pět víc než loni. Od začátku roku si dopravní nehody vyžádaly 356 životů, což je o 17 více než ve stejném období před rokem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky statistika, bilance, úmrtí, září, nehoda, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V září na silnicích Vysočiny zemřeli tři lidé. Stejný počet obětí byl i vloni | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.