Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bělorus převážel přes Vysočinu 33 migrantů. Vezl je v nelidských podmínkách, hrozí mu osmileté vězení

O převoz třiatřiceti migrantů se postaral třiatřicetiletý Bělorus, který kvůli tomu skončil ve vězení. Skupinu běženců převážel v nelidských podmínkách v dodávce VW Crafter. Mezi migranty byla i žena a tři děti.

„V přepravním prostoru se všichni tísnili v hrozivých a nelidských podmínkách. Vozidlo zastavili k provedení silniční kontroly policisté z mobilní jednotky Ředitelství služby cizinecké policie v úterý 26. září odpoledne kolem půl čtvrté na 145. kilometru D1 ve směru jízdy na Prahu. Všechny migranty policisté zajistili a převezli je na pracoviště odboru cizinecké policie v Jihlavě," popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Jak dále uvádí policie, žádný z migrantů u sebe neměl doklady, které by je opravňovaly k pobytu na území České republiky. Po provedení nezbytných identifikačních úkonů tedy všichni převzali výjezdní příkazy, které jim ukládají opustit do sedmi dnů území České republiky. Postupně byli poté propouštěni na svobodu.

„Řidiče vozidla jsme se souhlasem státního zástupce zadrželi jako osobu podezřelou ze spáchání trestného činu. Muže jsme eskortovali do policejní cely. Vozidlo jsme zajistili pro účely trestního řízení. Muže poté kriminalisté za účasti tlumočníka obvinili z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Vzhledem k počtu přepravovaných osob, které se v nákladovém prostoru tísnily v doslova nelidských podmínkách, je tento skutek posuzován přísněji a převaděči hrozí trest odnětí svobody až na osm let," klasifikuje Dana Čírtková. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky migrant, běženec, Bělorusko, cizinec, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bělorus převážel přes Vysočinu 33 migrantů. Vezl je v nelidských podmínkách, hrozí mu osmileté vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.