Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž v garážích v Jihlavě vyráběl pervitin, posílal ho dalším dealerům. Obchody teď rozkryla kriminálka

Až desetileté vězení hrozí dvěma mužům, kteří jsou zapleteni do obchodování s pervitinem. Doplnila je ještě i žena, které hrozí o polovinu kratší trest. Drogového dealera, který pervitin ve velkém i vyráběl, nyní dopadli jihlavští kriminalisté.  

„Zákrok, při kterém kriminalisté dopadli muže a ženu důvodně podezřelé ze spáchání drogové trestné činnosti, proběhl v noci z pondělí 18. září na úterý. Kriminalisté spolupracovali s jihočeskou zásahovou jednotkou a také havlíčkobrodskými a brněnskými kolegy. Tři muže a ženu zadrželi na různých místech v Havlíčkově Brodě a v Brně. Zákroky probíhaly v zábavním podniku, v bytě, na ulici a autobusovém nádraží. Všichni čtyři skončili s pouty na rukou a jejich další cesta směřovala na jihlavské oddělení, kde byli umístěni do policejních cel,“ informuje o případu Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Kriminalisté provedli tři domovní prohlídky, jednalo se o byty v Jihlavě a v Havlíčkově Brodě. Dále provedli prohlídku dvou garáží v Jihlavě. Zajistili předměty a chemikálie sloužící k výrobě drog, krystalickou látku a také finanční hotovost. Zajištěné věci budou podrobeny expertíze na odborném policejním pracovišti.  

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání tří osob z Jihlavska a Ostravska, jedná se o dva muže a ženu. „Sedmačtyřicetiletý muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve značném rozsahu a dále přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Zákaz řízení do roku 2030

Jak se dále ukázalo, obviněný muž, který drogy vyráběl, byl již v minulosti soudně trestán za různorodou trestnou činnost, včetně drogové. Navíc řídil vozidlo, i když to má soudně až do roku 2030 zakázáno.

„Rovněž další zadržený, pětatřicetiletý muž, čelí obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za drogovou trestnou činnost si v minulosti odpykal nepodmíněný trest odnětí svobody a brány věznice opustil na začátku minulého roku,“ dodává Kroutilová s tím, že čistý rejstřík nemá ani pětatřicetiletá žena. Policejní komisař zahájil její trestní stíhání v souvislosti se spácháním přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Sedmačtyřicetiletý muž je obviněn z toho, že přibližně od poloviny loňského roku vyráběl na různých místech v Jihlavě, například v garážích, pervitin. Vyrobil řádově několik stovek gramů drogy, kterou následně distribuoval. „Pervitin od něho nakupovali zbývající zadržení. Drogy jim poskytl v desítkách případů. Pervitin zbývající dva obvinění využívali jak pro sebe, tak k dalšímu prodeji, a to na Jihlavsku a Ostravsku,“ dodává mluvčí Kroutilová.

Sedmatřicetiletý muž skončil ve vazbě, poté ho policisté převezli do věznice. Ostatní zadržení byli po provedení všech nezbytných úkonů propuštěni. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Obviněným mužům hrozí za spáchanou drogovou trestnou činnost trest odnětí svobody až na deset let. Žena může být potrestána až pětiletým pobytem za mřížemi,“ dodává Jana Kroutilová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky drogy, dealer, výroba, pervitin, Jihlava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v garážích v Jihlavě vyráběl pervitin, posílal ho dalším dealerům. Obchody teď rozkryla kriminálka | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.