Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

FOTO: Řidič, který vezl železo, měl přetížené vozidlo o 10 tun. Policie mu dala pokutu 11 tisíc korun

Policisté na Vysočině opět kontrolovali dodávky a nákladní vozidla a zjišťovali, jestli nejsou přetížená. V jednom případě bylo kontrolované vozidlo přetížené o 10 tun a řidič na místě dostal pokutu.

To se stalo v pondělí 19. září kolem půl deváté dopoledne na silniční odpočívce silnice I/34 u obce Dehtáře na Pelhřimovsku. „U tohoto řidiče nákladního vozidla bylo při nízko rychlostním kontrolním vážení vozidla - řidič i provozovatel jsou z České republiky - zjištěno překročení největší povolené hmotnosti vozidla. Vyhláškou je po toto vozidlo povoleno 32 tun a provedeným kontrolním vážením policisté zjistili hmotnost 42 587 kilogramů. Kontrolované vozidlo tak překročilo největší povolenou hmotnost o 10 5870 kilogramů," uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. 

To však nebyl jediný přestupek. Na tomto vozidle bylo dále zjištěno překročení největší povolené hmotnosti na skupinu náprav, povoleno je 19 tun a provedeným kontrolním vážením zjištěno 25 144 kilogramů, tedy překročení o 6 144 kilogramů.

„Dalším zjištěním bylo překročení největší technicky přípustné hmotnosti vozidla o 1 587 kilogramů, největší technicky přípustná hmotnost vozidla byla 41 tun (to je hodnota, kterou stanovuje výrobce na montážním štítku a v osvědčení o registraci vozidla), kontrolním vážením zjištěno 42 587 kilogramů," pokračuje Čírtková ve výčtu zjištěných pochybení a dodala, že podezření ze spáchání přestupku provozovatele vozidla policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu.

Řidič přetíženéího vozidla, které přepravovalo železný materiál, na místě „vyfasoval" pokutu ve výši 11 tisíc korun. „Jde-li o přestupek provozovatele vozidla, který provozuje vozidlo, u kterého bylo kontrolním vážením zjištěno nedodržení hodnot nebo podmínek stanoveným zákonem o silničním provozu, činí výměra pokuty u správního orgánu 9 tisíc korun za každou započatou tunu," vysvětluje závěrem mluvčí Čírtková. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky váha, vážení, kontrola, policie, pokuta, nákladní, vozidlo, železo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Řidič, který vezl železo, měl přetížené vozidlo o 10 tun. Policie mu dala pokutu 11 tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.