Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Opilý cizinec s nožem v ruce ukradl dvě auta, s jedním boural. Podívejte se na honičku u kosteleckého kruháče

Jihlavští kriminalisté v sobotu 5. srpna šetřili jen těžko uvěřitelný případ. Na svědomí ho má cizinec, který boural s ukradeným autem. Následně ukradl další auto muži, který mu nezištně nabídl pomoc. Hrozí mu až desetiletý pobyt ve vězení.

Případ začal v sobotu 5. srpna krádeží auta v areálu společnosti, kde cizinec pracoval Sebral odložené klíčky od auta, přišel na parkoviště a odjel s kradeným BMW. „U Měšína ale vyjel mimo komunikaci na pole, kde havaroval. Kolem poledne si všiml havarovaného vozidla okolo náhodou projíždějící mladý řidič automobilu Audi, který zastavil a nabídl cizinci pomoc, ten ji využil. Cizinec nastoupil do vozidla, v jízdě ale společně pokračovali jen krátce. Na řidiče totiž vytáhl nůž a pod pohrůžkou násilí ho donutil zastavit. Řidič uposlechl z důvodu obavy o svůj život a vystoupil, zranění neutrpěl,“ popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Nůž, který kriminalisté u pachatele zadrželi 

Zloděj si poté přesedl do auta muže, jenž nabídl pomoc, a odjel směrem na Jihlavu. Oznámení o nebezpečném muži následně přijali policisté a hlídky po něm začaly pátrat na vytipovaných trasách. Během chvíle byli policisté úspěšní. Řidič však před hlídkou ujížděl, na výzvy k zastavení nereagoval a jeho způsob jízdy byl pro ostatní účastníky silničního provozu nebezpečný.

Nadýchal skoro dvě promile 

„Cizinec jel směrem ke kruhovému objezdu na Kostelec. V prostoru objezdu policisté ujíždějící vozidlo rychle a bezpečně zastavili pomocí zastavovacího pásu. Podezřelého muže zajistili, při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 1,76 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Test na zjištění ovlivnění návykovou látkou byl negativní. Opilého cizince policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici,“ dodává Kroutilová.

Policisté začali případ šetřit, zajistili i nůž, který cizinec použil. Kroutilová dodává, že na kradenéím havarovaném BMW vznikla předběžně vyčíslená škoda za padesát tisíc korun. Další škoda přibližně za deset tisíc korun byla způsobena poškozením dopravního značení.

Prověřování závažného případů převzali jihlavští kriminalisté. Podezřelého cizince policisté po vystřízlivění převezli na oddělení, kde byl umístěn do policejní cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání třiadvacetiletého cizince ze země Balkánského poloostrova. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, dále přečinu krádeže a dvojnásobného přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, přičemž v jednom případě pachatel činem způsobil havárii,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Cizinec putoval do vazby, poté byl převezen do vězení. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí obviněnému cizinci trest odnětí svobody až na deset let.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, nehoda, honička, cizinec, Měšín, Kostelec, Jihlava, policie, video

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Znáte někdo stát Balkánský poloostrov ? O důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy, a dalšími články zde.

Středa, 9. srpna 2023, 20:43Odpovědět

VIDEO: Opilý cizinec s nožem v ruce ukradl dvě auta, s jedním boural. Podívejte se na honičku u kosteleckého kruháče | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.