Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Žena z Pelhřimovska chtěla zbohatnout na kryptoměnách, podvodníci ji připravili skoro o dva miliony

Není den, aby policisté na Vysočině nemuseli řešit nějaký internetový podvod. I přes veškerou prevenci se tentokrát nechala nachytat i důvěřivá žena z Pelhřimovska, která s vidinou snadného výdělku nakonec přišla o více než 1,8 milionu korun.

Vše začalo facebookovou reklamou na investiční společnost Exteom. Žena z Pelhřimovska se po otevření daného odkazu zaregistrovala na portál této podvodné společnosti, načež ji obratem kontaktoval údajný finanční poradce, který po poškozené ženě požadoval uhradit vstupní poplatek ve výši 250 euro, který žena uhradila na zatím nezjištěný zahraniční účet.

„Poté ženu kontaktovala prostřednictvím e-mailu údajná bankéřka, která jí vysvětlila celý postup při investování. Na základě těchto pokynů si žena do svého telefonu nainstalovala aplikaci AnyDesk,“ popsala policedjní mluvčí Dana Čírtková. Dle pokynů dalšího bankéře si do mobilního telefonu nainstalovala další aplikace Binance, Kraken, Authenticart, Wise a Atomic, kde si zřídila účty.

V rámci domnělého investování zaslala několik plateb na blíže nezjištěné zahraniční účty ve výši několika set tisíc korun za účelem nákupu různých virtuálních měn. „Ženu zřejmě k takovému jednání zlákala vidina získání snadného výdělku, a proto si ještě sjednala úvěry u bankovního domu ve výši dalších několika stovek tisíc korun,“ doplnila Čírtková. I tyto prostředky odeslala v rámci investování v několika platbách na zahraniční účty.

Žena přišla investováním do virtuální měny o částku ve výši přesahující částku 1 800 000 korun. Případem se nyní zabývají kriminalisté.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky kryptoměny, podvod, Pelhřimovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Pelhřimovska chtěla zbohatnout na kryptoměnách, podvodníci ji připravili skoro o dva miliony | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.