Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Sázavafest, den první. Silně opilý muž obtěžoval své okolí i hlídku, policie ho odvezla do Jihlavy na záchytku

Policisté z Vysočiny mají za sebou první kontrolní den na Sázavafestu, který se koná ve Světlé nad Sázavou. Bezpečnostní opatření na tomto multikulturním festivalu potrvá do neděle.

Příjezd a příchod návštěvníků, stejně jako jejich odjezd po skončení programu, se včera obešel bez komplikací a nedošlo k narušení veřejného pořádku ani k žádné mimořádné události.

„Policisté přijali večer kolem devatenácté hodiny oznámení, že se v areálu kulturní akce pohybuje muž v silně podnapilém stavu, který obtěžuje ostatní účastníky akce. Ostraha areálu proto muže vyvedla z areálu ven, ale on přelezl oplocení a vnikl zpět do areálu. Ve svém jednání pokračoval, ostraha ho opět vyvedla ven, protože znovu obtěžoval návštěvníky festivalu. Muž začal být agresivní a snažil se ostrahu napadat. Přivolaná policejní hlídka provedla u muže dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní – 3,15 promile alkoholu v dechu,“ sdělila mluvčí policistů na Vysočině Dana Čírtková.

Do opatření bude případně zapojená i letecká služba, policejní potápěči, neboť v blízkosti zámeckého parku, kde se festival koná, se nachází vodní plocha. Do bezpečnostního opatření budou nasazeni také policejní kynologové se služebními psy.

Aby se už situace neopakovala, tak policie muže eskortovala do Jihlavy na záchytku.

Speciální monitorovací vozidlo 

Do letošního bezpečnostního opatření se zapojují policisté pořádkové, dopravní, cizinecké i kriminální policie na Vysočině, kteří zajišťují zvýšený výkon služby v místě konání festivalu nejen v průběhu dne, ale především v nočních hodinách, a to po celou dobu trvání festivalu. Včera jsme začali přímo v místě konání festivalu využívat vlastní speciální monitorovací vozidlo.

„Monitorovací a záznamová technika, kterou je vozidlo vybaveno, nám umožní sledovat situaci zejména ve stanovém městečku, ale také na místech, která jsou určena pro parkování účastníků festivalu. Současně také využíváme v řídicím štábu, který je dislokován v budově obvodního oddělení ve Světlé nad Sázavou, mobilní operační středisko, jehož technologie a funkcionality nám umožňují operativně řídit všechny policejní síly a prostředky nasazené do bezpečnostního opatření přímo z prostor řídícího štábu,“ vysvětluje Čírtková.

Multikulturní festival Sázavafest se koná od 20. do 22. července na Havlíčkobrodsku ve Světlé nad Sázavou. 

Policisté úzce spolupracují s pořadatelskou službou a nastavili jasná a přísná bezpečnostní pravidla pro vstup návštěvníků dovnitř areálu zámeckého parku. Vyšší zájem ze strany návštěvníků očekávají pořadatelé festivalu dnes i zítra, proto policie opakovaně upozorňuje všechny návštěvníky festivalu, aby se podrobně seznámili s bezpečnostními pravidly pro vstup do areálu zámeckého parku, kde bude k ochraně návštěvníků a ke střežení areálu festivalu určena bezpečnostní služba a pořadatelé.

„Důležité je zejména vědět, které předměty nelze do areálu vnášet. Pro bezproblémový chod festivalu je tedy nutné dodržovat pokyny pořadatelů a bezpečnostní služby v rámci jejich kompetencí. Návštěvníci akce by se ve vlastním zájmu měli důkladně seznámit s pravidly parkování na vyhrazených parkovištích a s pravidly pohybu a chování ve stanovém městečku,“ říká mluvčí policie. Dodává, aby lidé parkovali svá auta pouze na místech, která jsou k tomu určena.

Pozornost zlodějů 

„Když zaparkují a vozidlo opustí, měli by jej řádně uzamknout a nenechávat uvnitř na sedadlech žádné cenné věci, které by mohly přilákat pozornost zlodějů. Stejnou pozornost by měli lidé věnovat také všem svým osobním věcem – osobním dokladům, mobilním telefonům, kabelkám nebo batohům. Jedině odpovědným přístupem všech návštěvníků můžeme eliminovat rizika krádeží a výraznou měrou přispět k tomu, aby v průběhu festivalu nedocházelo ke zbytečným případům kapesních krádeží nebo krádeží věcí ze stanů a zaparkovaných vozidel,“ uzavírá Dana Čírtková.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, hlídka, monitoring, bezpečnost, festival, alkohol, pořádek, parkování, Sázavafest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sázavafest, den první. Silně opilý muž obtěžoval své okolí i hlídku, policie ho odvezla do Jihlavy na záchytku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.