Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V pátek byli krajští hasiči v permanenci. Na několika místech hořelo pole a stromy, v Kamenné kůlna a včelín

Páteční den byl pro krajské hasiče náročný. Vyjíždět museli k několika požárům polí a stromů, v Kamenné na Třebíčsku pak hořela kůlna a včelín, čímž byla způsobena škoda za 700 tisíc korun.

K požáru kůlny a včelína v Kamenné na Třebíčsku došlo v pátek 7. července před čtvrtou hodinou odpoledne. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanic v Třebíči a Velkém Meziříčí společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Tasova, Budišova a Kamenné. 

Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Úplná likvidace požáru proběhla před půl pátou odpoledne. Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil. „Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 700 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje,“ informovala mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Nebyl to ani zdaleka jediný případ požáru na území Vysočiny v ten den. Napilno měli v pátek odpoledne také jemničtí hasiči spolu s jednotkami dobrovolných jednotek z Jemnice, Třebelovic, Starého Hobzí a obce Písečné, kteřáí vyjížděli k ohlášenému požáru obilného pole u Jemnice. Plameny pohltily přibližně 15 hektarů vzrostlého obilí. 

Požár trávy a lesního porostu zaměstnal i havlíčkobrodské hasiče, kteří společně s jednotkami dobrovolných hasičů z Přibyslavi a Šlapanova, drážními hasiči z Havlíčkova Brodu a podnikovými hasiči z Čepra Šlapanov zasahovali u Vysoké na Havlíčkobrodsku. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 100 tisíc korun.

Už dopoledne hořela suchá tráva a dva stromy u Salavic na Jihlavsku. Na likvidaci se podílela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třešť společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Dolní Cerekve. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 34 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj HZS Kraje Vysočina

Štítky HZS Kraje Vysočina, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pátek byli krajští hasiči v permanenci. Na několika místech hořelo pole a stromy, v Kamenné kůlna a včelín | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.