Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na dealera pervitinu spadla klec. Do Jihlavy vozil drogy často, nyní mu hrozí až deset let za mřížemi

Na nějakou dobu si od distribuce drog odpočine třiatřicetiletý muž, který opakovaně do Jihlavy dovážel pervitin za účelem jeho další distribuce. Pachatel je už ve vazbě. I vzhledem k tomu, že byl již opakovaně trestán, hrozí mu až deset za mřížemi.

Drogy dovážel třiatřicetiletý muž do Jihlavy poměrně často, a to přibližně od jara. Pervitin u sebe přechovával za účelem další distribuce. Tento týden se mu ale stala osudnou cesta z Prahy, ze které si přivezl přibližně třicet gramů pervitinu. Zadržení, o které se postarala jihlavská zásahová jednotka, proběhlo v pondělí 3. července odpoledne.

„Kriminalisté nalezli a zajistili pouzdro, které osádka z vozidla před zastavením vyhodila. V pouzdře byl sáček s krystalickou látkou,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová. Při prohlídce vozidla dále nalezli další obal s krystalickou látkou. Drogy budou podrobeny expertíze na speciálním policejním oddělení.

Zadrženého muže odvezli kriminalisté na oddělení a byl umístěn do policejní cely. Dechová zkouška u něho byla negativní, testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou se řidič odmítl podrobit. Zadržený muž je obviněn ze spáchání dvou trestných činů - kromě drog ještě řídil auto, i když má uložený zákaz řízení. „Stíhán je vazebně a hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody,“ dodala Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže z Jihlavska. „Třiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, dále přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Jak dále dodal, muž byl v minulosti opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost. Potrestán byl již také za drogovou trestnou činnost a trest si odpykal ve věznici, odkud byl podmínečně propuštěn vloni v létě se zkušební dobou až do roku 2027. Dále má od letošního dubna na základě rozhodnutí magistrátu vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do podzimu příštího roku.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky drogy, pervitin, dopadení, Jihlava, dealer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dealera pervitinu spadla klec. Do Jihlavy vozil drogy často, nyní mu hrozí až deset let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.