Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Šedesátiletý pilot zemřel v hořícím letadle, přesná příčina sobotního pádu ultralightu je ale prozatím nejasná

Přesná příčina sobotního pádu leteckého ultralightu, který rezultoval v úmrtí šedesátiletého pilota, zůstává zatím neobjasněná. Místo události na Havlíčkobrodsku bylo podrobeno zkoumání, nařízena byla i pitva.

Nehoda se stala v sobou krátce po čtrnácté hodině odpolední. „Podle prvotních informací byl v ultralightu pouze jeden člověk. Bohužel zraněním, která utrpěl, podlehl," informoval tiskový mluvčí krajské záchranky Petr Janáček.

Na Havlíčkobrodsku se odpoledne zřítil letecký ultralight, jeho pilot na místě zahynul

U Poděbab na Havlíčkobrodsku se v sobotu odpoledne zřítil letecký ultralight. Stroj začal také hořet a pilot letadla svým zraněním na místě podlehl.

Letadlo spadlo u letiště v Havlíčkově Brodě na pole. „Šedesátiletý muž pilotoval tažné ultralehké letadlo a za ním měl zapřažené bezmotorové letadlo se dvěma pasažéry. Během vzletu z dosud přesně nezjištěných důvodů s letadlem zrychlil a následně začal prudce stoupat,“ uvedla v nedělní tiskové zprávě policejní mluvčí Dana Čírtková. Z toho důvodu pilot bezmotorového kluzáku odpojil vlečné lano a odpojil se. Poté dvoučlenná posádka bezmotorového letadla bezpečně přistála.

Tažné letadlo s pilotem začalo pak zatím nezjištěných důvodů prudce klesat a narazilo do země na poli se zasetou kukuřicí. „Letadlo bezprostředně po pádu zahořelo a pilot v letadle utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ podotkla Čírtková.

Poškozením letadla vznikla hmotná škoda ve výši jeden milion korun. Na místě události zasahovaly všechny složky IZS. Místo nehody a havarované letadlo dále ohledali pracovníci z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod a na místě byli také zástupci za Leteckou amatérskou asociaci České republiky.

U zemřelého pilota byla k přesnému stanovení příčiny úmrtí nařízena soudní pitva. Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a další okolnosti nehody, stejně jako příčinu pádu letadla, zjišťují společně se specialisty z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky ČR, nehoda, letectví, úmrtí, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šedesátiletý pilot zemřel v hořícím letadle, přesná příčina sobotního pádu ultralightu je ale prozatím nejasná | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.