Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Soud potvrdil expředsedovi soudu podmíněný trest za vyhrožování manželce. Měl ji ponižovat a posmívat se za vadu řeči

Pražský městský soud dnes uložil bývalému předsedovi Okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou Romanu Švaňhalovi podmíněný dvacetiměsíční trest za to, že vydíral svoji někdejší družku a vyhrožoval jí. Potvrdil tak únorový prvoinstanční verdikt. Švaňhal od počátku vinu odmítá, plánuje podat dovolání.

Bývalý předseda okresního soudu mezi roky 2015 a 2017 hrozil své tehdejší partnerce, že ji vyhodí na ulici nebo že z ní udělá blázna. Vyhrožoval jí svým vlivem a tím, že ji připraví o možnost stýkat se se synem. Ponižoval ji, vulgárně ji urážel a posmíval se jí za vadu řeči. Později do ní i strkal, a to například tak, aby spadla na roh stolu.

„Nesouhlasíme s názorem obhajoby, že by jednání obžalovaného nebylo trestné," prohlásila předsedkyně odvolacího senátu Petra Benešová. Odmítla také argumenty Švaňhalovy advokátky Lucie Hrdé, že je bývalá partnerka předsedy okresního soudu nevěrohodná. Odvolací senát neuznal ani tvrzení, že Švaňhalova někdejší družka zneužívá trestní řízení k tomu, aby dostala do péče jejich syna.

Pražský městský soud se případem zabýval už potřetí. Muže obecné soudy původně odsoudily za týrání a uložily mu vyšší podmíněný trest. Jejich rozhodnutí však zrušil Nejvyšší soud.

Žena má podle jejího právního zástupce Ladislava Proška v důsledku toho, co jí Švaňhal dělal, stále zdravotní problémy a komplikace. Nemůže spát, musela vyhledat psychiatrickou pomoc a nedokáže si už představit vztah s nějakým mužem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky soud, justice, vyhrožování, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud potvrdil expředsedovi soudu podmíněný trest za vyhrožování manželce. Měl ji ponižovat a posmívat se za vadu řeči | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.