Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Opilec vytáhl na ulici na muže revolver, dokonce z něj i vystřelil. Je stíhán na svobodě, hrozí mu až tři roky vězení

Policisté v Třebíči šetří závažný případ, k němuž došlo ve středu 14. června kolem poledne. Na ulici v Třebíči vytáhl opilý muž na jiného muže zbraň. Útočník s plynovým revolverem v ruce je nyní obviněný ze spáchání dvou trestných činů.

Po oznámení na tísňovou linku se na místo vydala policejní hlídka, která podezřelého muže zajistila.

„Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 3,66 promile alkoholu. Dále zajistili zbraň, kterou při činu použil. Opilého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. Prověřování závažného případu převzali kriminalisté. Provedli ohledání, zadokumentování místa a šetření v lokalitě,“ popsala Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Když útočník vystřízlivěl, tak putoval do policejní cely. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Dvaačtyřicetiletý muž byl obviněn z přečinu nebezpečného vyhrožování spáchaného se zbraní a dále přečinu výtržnictví,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán.

Začalo to hádkou 

Mezi muži došlo na ulici nejdříve ke slovní rozepři. Dvaačtyřicetiletý muž je obviněn z toho, že druhému muži vyhrožoval likvidací a přinesl si i zbraň. Se zbraní manipuloval, mířil s ní a druhého muže ohrožoval. Došlo i k výstřelu.

„Napadený muž neutrpěl zranění. Ve spolupráci s dalším přítomným opilého muže zpacifikovali a následně byli přivoláni policisté se strážníky. Po provedení všech nezbytných úkonů byl zadržený muž propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují,“ dodala mluvčí Kroutilová.

Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto cocoparisienne / pixabay | Zdroj Policie ČR

Štítky alkohol, zbraň, revolver, ohrožení, incident, policie, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec vytáhl na ulici na muže revolver, dokonce z něj i vystřelil. Je stíhán na svobodě, hrozí mu až tři roky vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.