Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Řidiče, který v Jihlavě srazil dvojici s kočárkem, teď obvinila policie. Hrozí mu až čtyři roky za mřížemi

Až čtyři roky ve vězení hrozí dvaašedesátiletému řidiči, jenž v dubnu v Jihlavě na přechodu pro chodce srazil ženu a muže, kteří šli s kočárkem. Řidič byl nyní obviněn z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

K vážné dopravní nehodě, která vzbudila i řadu diskuzí na sociálních sítí, došlo 10. dubna kolem 13. hodiny. „Muž se ženou, která tlačila kočárek, přecházeli vozovku. Světelná signalizace semaforu byla v té době vypnutá a ve směru od ulice Hradební přijížděl k místu řidič vozidla VW Multivan. Dvaašedesátiletý muž je obviněn z toho, že se plně nevěnoval řízení a automobilem narazil do chodkyně a chodce. Žena utrpěla těžké zranění a byla zdravotnickou záchrannou službou letecky transportována do brněnské nemocnice,“ popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

VIDEO: Děsivá srážka na jihlavské křižovatce. Rozjetý multivan smetl rodinu s kočárkem, chodkyně je těžce zraněna

K vážné dopravní nehodě vyjížděli policisté v pondělí 10. dubna krátce po třinácté hodině. Havárie se stala na silnici II/523 na ulici Dvořákova v Jihlavě na přechodu pro chodce.

Zranění chodkyně si vyžádalo hospitalizaci a léčení si vyžádá několik měsíců. Zranění utrpěl také muž, ten musel vyhledat ošetření v jihlavské nemocnici. Dítě v kočárku zraněno nebylo.

„Řidič vozidla po střetu zastavil, policisté u něho provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu vyloučili. Vážnou dopravní nehodu kriminalisté dále vyšetřují. Za tento nedbalostí trestný čin lze uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři roky,“ dodává Kroutilová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, srážka, střet, přechod, kočárek, zranění, Multivan, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče, který v Jihlavě srazil dvojici s kočárkem, teď obvinila policie. Hrozí mu až čtyři roky za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.