Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Celníci z Vysočiny naháněli auto s 21 uprchlíky, mezi nimi byly i děti. Řidič ze Sýrie hlídce utekl do lesa

Náročný den mají za sebou celníci z Vysočiny. Během uplynulého úterý naháněli auto s 21 migranty a v tu samou chvíli řešili převážený nezdaněný alkohol. Další skupina celníků objevila v autě Araba s dánským pasem 32 gramů hašiše.     

Náročný zásah pro celníky začal v úterý 30. května krátce před půl desátou dopoledne. „To dostala hlídka ze systému Elektronických dálničních známek informaci, že dodávkové vozidlo Mercedes Vito s německou registrační značkou nemá uhrazený poplatek za dálniční známku. Na vytipované vozidlo čekali celníci na nájezdu Velké Meziříčí – východ. Na 136. kilometru ve směru na Prahu hlídka vozidlo předjela a aktivovala světelnou rampu s výzvou k následování. Řidič ovšem neuposlechl a snažil se celníkům ujet. Vracel se na dálnici z odstavného pruhu a posléze v rychlosti přes 160 km/hod. podjížděl kamiony jedoucí v pravém jízdním pruhu, a ohrožoval tak bezpečnost provozu," popisuje Richard Zeman, mluvčí Celního úřadu na Vysočině. 

​Hlídka vozidlo s 21 migranty naháněla více než 20 kilometrů. Syrský řidič se po zastavení chvíli ukrýval v lese. 

Zadržený nezdaněný alkohol a cigarety, zdroj: Celní úřad pro Kraj Vysočina 

Jak popisuje mluvčí Zeman, více než dvacetikilometrová honička skončila prudkým brždě lesa. 

Lidé nebyli schopni prokázat svou totožnost 

„Tam byl po chvíli nalezen jedním z celníků, který doprovázel přivolanou policejní hlídku. Mezitím druhý z celníků provedl za asistence policistů kontrolu pronásledovaného vozidla, v němž se nacházelo 21 osob, včetně malých dětí, které nebyly schopny prokázat svou totožnost. Řidiče syrské příslušnosti i členy posádky si převzali k dalšímu šetření přivolaní policisté," dodává Zeman k prvnímu úternímu případu.

Zadržený nezdaněný alkohol a cigarety, zdroj: Celní úřad pro Kraj Vysočina 

Další hlídka celníků v tu stejnou chvíli řešila zajištění 56 lahví alkoholu a 47 kartonů cigaret z vozidla bulharské imatrikulace, jehož řidič překročil povolený limit pro přepravu vybraných výrobků v Evropské unii a neprokázal jejich zdanění. „Třetí mobilní skupina pak objevila v autě Araba s dánským pasem 32 gramů hašiše," řekl závěrem mluvčí Zeman.   

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Kraj Vysočina | Zdroj Celní úřad pro Kraj Vysočina

Štítky celní, správa, úřad, zadržení, migrant, Sýrie, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Celníci z Vysočiny naháněli auto s 21 uprchlíky, mezi nimi byly i děti. Řidič ze Sýrie hlídce utekl do lesa | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.