Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kriminalisté zadrželi hned dva drogové dealery. Prodávali nebo zdarma poskytovali marihuanu a pervitin

Odnětí svobody až na pět let hrozí dvěma dealerům drog, které nyní dopadli kriminalisté z Vysočiny. U obou mužů šlo o distribuci pervitinu a marihuany.

Čtyřiatřicetiletého muže z Třebíčska důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi kriminalisté v polovině minulého týdne v Třebíči v lokalitě ulice Brněnská. Poté putoval do policejní cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Čtyřiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán, a to za různorodou trestnou činnost.

Tento muž je obviněný z toho, že přibližně od loňského jara poskytoval převážně v Třebíči dalším lidem pervitin a také marihuanu.

Drogy distribuoval od loňského léta 

Druhého podezřelého muže zadrželi kriminalisté následující den v Hrotovicích. „Jedná se o devětadvacetiletého muže z Jihomoravského kraje, který aktuálně pobývá na Třebíčsku. Po zadržení směřoval na policejní oddělení, kde byl umístěn do cely,“ doplnila k druhému dealerovi drog Jana Kroutilová, mluvčí policistů. Tento muž přibližně od loňského léta prodával nebo poskytoval zdarma na různých místech v Hrotovicích a dále také v Třebíči dalším lidem pervitin a marihuanu.

Policejní komisař na základě shromážděných důkazů zahájil jeho trestní stíhání, také tento muž čelí obvinění ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „V minulosti byl muž opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost, zejména majetkovou,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů.

Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byli oba obvinění muži ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě. Případy kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchanou drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ klasifikovala mluvčí Kroutilová.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky drogy, dealer, pervitin, marihuana, kriminalisté, policie, zadržení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté zadrželi hned dva drogové dealery. Prodávali nebo zdarma poskytovali marihuanu a pervitin | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.