Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž přepadl osmdesátiletou seniorku. Vytrhnul jí kabelku a utekl, žena skončila v péči lékařů

Až deset let stráví ve vězení jednatřicetiletý muž, který má na svědomí loupežné přepadení seniorky v Havlíčkově Brodě. K němu došlo koncem loňského roku, kriminalisté nyní případ objasnili.

„Oznámení o loupežném přepadení přijali policisté ve středu 21. prosince po deváté hodině ráno. K loupeži došlo na sídlišti Na Spravedlnosti. Pachatel si vyhlédl osmdesátiletou seniorku, ke které přistoupil zezadu a srazil ji na zem. Ve fyzickém útoku pěstmi pokračoval i na zemi. Muž se snažil ženě strhnout kabelku z ramene, ale žena ji pevně držela, proto pachatel použil donesený nůž, kterým přeřízl popruh kabelky a kabelku ženě vytrhl, z místa činu utekl,“ popsala incident Michaela Lébrová, mluvčí policistů.

Napadená seniorka utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření, a zdravotnickou záchrannou službou byla převezena do havlíčkobrodské nemocnice.

Prověřování případu převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Shromažďovali veškeré poznatky a nakonec se jim ve středu 17. května v obci na Pelhřimovsku podařilo dopadnout pachatele. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Jednatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ řekl Martin Kovařík, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Dále dodal, že muž v minulosti nebyl soudně trestán.

Jednatřicetiletý muž skončil ve vazbě a následně ho policisté převezli do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za trestnou činnost hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na deset let,“ klasifikovala mluvčí Lébrová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky přepadení, lupič, kabelka, zranění, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž přepadl osmdesátiletou seniorku. Vytrhnul jí kabelku a utekl, žena skončila v péči lékařů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.