Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Auto plné drog. Dealera na D1 zadrželi kriminalisté, plastové sáčky vyndal i ze spodního prádla

Celníci ve spolupráci s kriminalisty zadrželi dalšího dealera drog. Byl odhalen během jeho cesty po dálnici D1, když převážel několik stovek gramů pervitinu a marihuany. Podle informací od policejní mluvčí Jany Kroutilové pětačtyřicetiletému muži hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.

Obchodování s drogami tomuto dealerovi skončilo během uplynulého víkendu. Muž jel s vozidlem Škoda Octavia v nočních hodinách po dálnici a na odpočívadle na 112. kilometru ho zastavila hlídka celního úřadu. Následně bylo jeho vozidlo odstaveno na parkovišti Pávov na 111. kilometru.

„Řidič české národnosti, který cestoval společně se spolujezdkyní, na dotaz celníků, zda převáží nějaké zboží podléhající omezením nebo zákazům, odpověděl, že nikoliv. Poté bylo přistoupeno ke kontrole se zaměřením na zboží uniklé celnímu dohledu, a to prohledáním vnitřních prostor vozidla, zavazadlového prostoru a zavazadel. Obě osoby se při tom chovaly zjevně nervózně,“ říká Richard Zeman, mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina.

„Ano, je to pervitin." 

V přední části vozidla, v úložném prostoru pod sedadlem řidiče, ležela černá osobní brašna, v jejíž jedné kapse byla nalezena malá digitální váha a dva uzavíratelné sáčky s větším množstvím bílé až nažloutlé krystalické látky, k čemuž se řidič vyjádřil, že se jedná o 50 gramů pervitinu. „V tento okamžik byla kontrola přerušena a z důvodu věcné příslušnosti byla cestou operačního střediska Celní správy ČR k případu přivolána Policie ČR,“ vysvětlil mluvčí Zeman.

Dvojice byla od celníků informovaná o tom, že se na místo dostaví i policejní hlídka. V nestřežený okamžik vytáhl kontrolovaný řidič ze spodního prádla další dva plastové sáčky a pokusil se jejich obsah vysypat na zem u kontrolovaného vozidla, přičemž u jednoho sáčku se mu to z větší části podařilo. „V obou sáčcích se nacházela totožná bílá až nažloutlá krystalická látka, z níž byl na místě proveden orientační test s pozitivním výsledkem na amfetamin. Další úkony už byly provedeny v režii policistů," doplnil mluvčí Zeman. 

Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu kriminalisté odvezli na oddělení, kde byl umístěn do policejní cely. Na policejní oddělení směřovala také jeho spolujezdkyně, po provedení nezbytných procesních úkonů byla propuštěna.

Následně kriminalisté provedli prohlídku vozidla. Nalezli a zajistili další sáčky s krystalickou látkou a dále s marihuanou. „Drogy byly ukryté na různých místech v automobilu, muž je měl také u sebe. Například marihuanu měl schovanou v obalu od elektrospotřebiče. Zajištěné drogy budou podrobeny expertíze na odborném policejním pracovišti,“ dodává policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Kvůli drogám už ve vězení byl 

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání pětačtyřicetiletého muže z Liberecka. „Obviněn byl ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve značném rozsahu,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž byl navíc v minulosti již opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost, včetně drogové. Předloni byl propuštěn z věznice, kde si odpykal nepodmíněný trest odnětí svobody uložený mimo jiné i za drogovou trestnou činnost.

„Muž je obviněn z toho, že ve vozidle převážel přes 160 gramů pervitinu a necelých 200 gramů marihuany, které si předtím nakoupil. Drogy měl uschované na různých místech. Dále měl muž drogy v úmyslu dodat dalším lidem a část využít pro svoji potřebu,“ doplnila mluvčí policistů s tím, že obviněný muž je nyní stíhán na svobodě, případ kriminalisté dále vyšetřují. Muži za trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze uložit až desetiletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Celní úřad pro Kraj Vysočina

Štítky drogy, dealer, kriminalisté, celní, správa, pervitin, marihuana, zadržení, dálnice, D1, Pávov, Jihlava, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Auto plné drog. Dealera na D1 zadrželi kriminalisté, plastové sáčky vyndal i ze spodního prádla | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.