Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vážná nehoda tří aut u Hosova. Těžce zraněného řidiče transportoval vrtulník do brněnské nemocnice

Všechny záchranné složky musely zasahovat během sobotní vážné dopravní nehody, která se stala po 15. hodině na silnici II/602 v katastru Hosova. V místě křížení komunikace II. třídy a účelových komunikací vedoucích do obce Hosov a k jihlavskému polygonu se střetla tři osobní auta.

„Řidička osobního motorového vozidla Škoda Octavia projížděla po silnici ve směru od Jihlavy k obci Hosov. Zastavila s vozidlem na pozemní komunikaci před započatým úkonem odbočování. Za ní jedoucí řidič osobního motorového vozidla Ford Focus se zřejmě plně nevěnoval řízení a nedodržel za vozidlem Škoda Octavia dostatečnou bezpečnostní vzdálenost, kdy zezadu do vozidla Škoda Octavia narazil. Po střetu bylo vozidlo Škoda Octavia odmrštěno na svodidla. Vozidlo Ford Focus bylo po střetu odmrštěno do protisměrného jízdního pruhu, kde došlo ke střetu s osobním motorovým vozidlem Renault,“ popsala incident Dana Čírtková, mluvčí krajských policistů.

Při střetu se těžce zranil řidič ve vozidlu Ford, který musel být z místa události převezen do Nemocnice Jihlava a poté následně letecky transportován do Nemocnice Brno. Dále došlo k lehkým zraněním dvou jeho spolujezdců, kteří byli z místa sanitkou převezeni do Nemocnice Jihlava.

Škoda přes 400 tisíc korun 

„Dále došlo k lehkému zranění řidičky z osobního vozidla Škoda Octavia, která byla z místa události převezena do Nemocnice Jihlava. Ke zranění řidiče třetího vozidla nedošlo, ale lehké zranění utrpěly tři spolujedoucí, které byly převezeny do jihlavské nemocnice,“ dodává Čírtková.

U pravděpodobného viníka nehody nebylo možné vzhledem k rozsahu zranění provést dechovou zkoušku, proto policisté nařídili odběr krve ve zdravotnickém zařízení. U zbývajících dvou řidičů byly výsledky dechových zkoušek negativní.

Jak dále vyčíslila mluvčí policistů, při dopravní nehodě vznikla celková škoda ve výši minimálně 410 tisíc korun. Všechna havarovaná vozidla zůstala po dopravní nehodě nepojízdná a musela být z místa odtažena.

„Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření ze strany policistů z dopravního inspektorátu Jihlava,“ doplnila Čírtková.

Ohodnoť článek

Foto čtenář Drbny | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, střet, zranění, II/602, Hosov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážná nehoda tří aut u Hosova. Těžce zraněného řidiče transportoval vrtulník do brněnské nemocnice | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.