Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Světový pohár v Novém Městě na Moravě: Brigádníci užili drogy, opili se a ve městě poškodili řadu věcí

Nové Město na Moravě během uplynulých čtyř dní hostilo Světový pohár horských kol. Na pořádek dohlíželi policisté. Ti se zaměřili na dohlížení veřejného pořádku, zajišťovali bezpečnost a také koordinovali dopravu.

„Důležité bylo také zabránit páchání zejména majetkové trestné činnosti jak v areálu tak v místech, kde našly zázemí sportovní cyklistické týmy z celého světa. Bezpečnostní opatření jsme zahájili ve čtvrtek 11. května a ukončili jej dnes v podvečer po skončení sportovní akce. V průběhu opatření jsme řešili případ neuvěřitelného vandalismu - v souvislosti se sportovní akcí došlo v noci z 12. na 13. května na území Nového Města na Moravě k vandalismu a hrubé výtržnosti," informovala novináře Dana Čírtková, mluvčí policistů na Vysočině. 

A popsala, že skupinka mladíků poškozovala mezi půlnocí a jednou hodinou v noci veřejně prospěšná zařízení v centru města. Dále mladí muži poškodili i majetek dalších subjektů. Mladíci na náměstí poškodili směrový rozcestník, u něhož ohnuli osm ukazatelů, zničili dvě dopravní značky, ohnuli osm železných prutů ochranné klece stromu, ukopli litinový kryt u dvou odpadkových košů a obsah košů vysypali na zem.

Vytrhli zasazenou břízu 

„Z budovy prodejny otrhali plakáty, vytrhali ze stěny budovy držáky hromosvodu a vytrhli ze země před jedním z domů zasazenou břízu s opěrnou tyčí a opodál stromek pohodli na zem. Policistům z obvodního oddělení Nové Město na Moravě v úzké součinnosti s místními strážníky Městské policie se podařilo skupinku pachatelů velice rychle vypátrat. Jednalo se o šest mladíků, kteří přijeli na světový pohár na brigádu. Večer se ale ve městě uvedli do podnapilého stavu, užívali také drogy a poté ve městě poškodili mobiliář a další zařízení," dodává Čírtková. 

Policisté zjistili totožnost všech mladíků, ti svého chování litovali a uvedli, že způsobenou škodu nahradí. Zatím jsou podezřelí z trestného činu výtržnictví, ale právní kvalifikace jejich jednání se může ještě rozšířit o poškozování cizí věci, což bude závislé na stanovení výše způsobené škody.

Policisté se během konání závodů v Novém Městě zaměřovali také na dopravu. U dvou řidičů zjistili alkohol, v jednom případě dechová zkouška vykázala hodnotu do jednoho promile a řidič se dopustil přestupku v dopravě. Ve druhém případě vykázala u řidiče dechová zkouška hodnotu nad jedno promile alkoholu, a čelí tak podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Do současné doby jsme nepřijali žádné oznámení a nemuseli v souvislosti se závody světového poháru řešit žádné případy majetkové trestné činnosti ani žádné mimořádné události," doplnila závěrem mluvčí policistů na Vysočině. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky vandalismus, vandal, organizátoři, zásah, policie, světový, pohár, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světový pohár v Novém Městě na Moravě: Brigádníci užili drogy, opili se a ve městě poškodili řadu věcí | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.