Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Policie znovu kontrolovala řidiče jízdních souprav. Přestupek zjistila u každého třetího vozidla

Policisté v Kraji Vysočina se včera opět zaměřili na vážení kamionů, zajímal je také technický stav jízdních souprav a to, zda řidiči dodržují bezpečnostní přestávky. Jeden z řidičů zaplatil na místě pokutu ve výši 15 tisíc korun, protože měl hned několik prohřešků.

Jak uvedla mluvčí krajských policistů Dana Čírtková, do akce se zapojili také kolegové z mobilní expertní jednotky Centra služeb pro silniční dopravu. Policisté zastavili celkem 95 vozidel, ve 34 případech zjistili nějaké porušení. „Za tato porušení jsme uložili 25 pokut na místě v příkazním řízení a devět porušení jsme oznámili k řešení správnímu orgánu do správního řízení. Zjistili jsme v jedenácti případech překročení hmotnostních limitů. V šesti případech jsme za překročení hmotnostních limitů uložili pokutu v příkazním řízení a v pěti případech jsme přestupce oznámili správnímu orgánu. V jednom případě uložili policisté kauci za 50 tisíc korun. V šesti případech policisté zjistili u kontrolovaných vozidel nevyhovující technický stav," shrnula Dana Čírtková výsledky čtrteční kontrolní akce. 

Hlídky se zaměřily hlavně na nízko rychlostní kontrolní vážení a na kontrolu technického stavu vozidel. Policisté kontrolovali také dodržování bezpečnostních přestávek a doby jízdy ze strany řidičů jízdních souprav.

Jeden řidič, několik porušení 

„Na kontrolním stanovišti na silnici II/602 u obce Olešná na Pelhřimovsku bylo provedeno nízko rychlostní kontrolní vážení u jízdní soupravy převážející dřevní hmotu - řidič a provozovatel byl z České republiky. Při této kontrole jsme zjistili překročení nejvyšší povolené hmotnosti jízdní soupravy, a to o 9991 kilogramů. Povolená hmotnost je 48 tisíc kilogramů, zjištěno bylo 57 991 kilogramů," vyčíslila mluvčí Čírtková. 

Tím ale výčet porušení u tohoto řidiče z ČR nekončí. Policisté zjistili i překročení nejvyšší povolené hmotnosti motorového vozidla, kde limit je 26 tisíc kilogramů, zjištěno bylo 29 672 kilogramů, což je překročení o 3672 kilogramů. „Zjištěno bylo také překročení nejvyšší povolené hmotnosti přípojného vozidla. Povoleno je 24 tisíc kilogramů kg a zjištěno bylo o 4319 kilogramů více, tedy 28 319 kilogramů. Řidič jízdní soupravy zaplatil na místě pokutu v příkazním řízení ve výši 15 tisíc korun, provozovatele oznámíme k řešení správnímu orgánu," dodala Dana Čírtková. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kontrola, policie, vážení, náklad, Olešná, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

FOTO: Policie znovu kontrolovala řidiče jízdních souprav. Přestupek zjistila u každého třetího vozidla | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.