Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kriminalisté chytili sprejera, který způsobil škodu skoro za 2,5 milionu. Poškodil, co mu přišlo pod ruku

Zhruba osmdesát poškozených objektů a škodu téměř 2,5 milionu korun má na svědomí vandal, kterého nyní dopadli žďárští policisté. Za sprejerství hrozí sedmatřicetiletému muži z Velké Bíteše až tříletý pobyt za mřížemi.

Sedmatřicetiletý vandal nejrůznější objekty na Žďársku poškozoval od podzimu loňského roku, kdy od října loňského roku začal ve Velké Bíteši a Velkém Meziříčí vzrůstat počet případů poškození majetku.

„Na různých místech ve městech pachatel ničil různými barevnými nápisy a obrazci, co mu pod ruce přišlo, ať to byly fasády domů a objektů, zídky, ploty, betonové podpěrné pilíře, rozvaděče, kontejnery, garáže, protipovodňové zdi a jiné. Celkově nasprejoval na více než sedmdesáti místech nápisy typu SUPER, ORF, 1UP, TOP, BARON, UTA. Případy policisté důkladně šetřili, prováděli ohledání, zadokumentování a shromažďovali poznatky a informace. Sedmatřicetiletého muže zadrželi při útěku o uplynulém víkendu na ulici Hornoměstská u řeky Balinky ve Velkém Meziříčí bezprostředně poté, co poškodil další objekty," jmenuje Michaela Lébrová, mluvčí policistů.

Zadržený muž skončil s pouty na rukou a směřoval do policejní cely.

Aktuálně je v podmínce

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Sedmatřicetiletý muž z Velké Bíteše byl obviněn ze spáchání trestného činu poškození cizí věci,“ řekl Radek Hraško, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Jak se během vyšetřování ukázalo, obviněný muž byl v minulosti především za majetkovou trestnou činnost soudně trestán. Naposledy byl potrestán podmíněným trestem odnětí svobody se zkušební dobou až do dubna roku 2025. „Přesto to pro něj nebylo dostatečným ponaučením a v trestné činnosti pokračoval," dodává Lébrová. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho poté odvezli do věznice.

Lébrová doplnila, že případem se dále zabývají kriminalisté. Za trestnou činnost lze uložit až tříletý pobyt za mřížemi. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky sprejer, dopadení, policie, vandalství, vandal, Velká Bíteš, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ctirad Přikryl

V jeho věku, se už ani nedá shovívavě říct: „Trdlo nedokvašené“...

Pátek, 5. května 2023, 09:52Odpovědět

Kriminalisté chytili sprejera, který způsobil škodu skoro za 2,5 milionu. Poškodil, co mu přišlo pod ruku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.