Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Osmasedmdesátiletý řidič ve Fabii srazil chodkyni, ta utrpěla vážné zranění. Nebyli jste svědky nehody?

Třebíčští policisté se zabývají dopravní nehodou, která se stala v úterý 2. května v katastru obce Opatov. A obrací se na veřejnost, která by mohla pomoci s vyšetřováním.

„Nehoda se stala v úterý 2. května krátce před půl desátou dopoledne. Osmasedmdesátiletý řidič automobilu Škoda Fabia jel po silnici III. třídy č. 4036 mezi obcemi Brtnička a Opatov. Při jízdě ve směru od obce Brtnička došlo ke střetu s chodkyni. Žena utrpěla zranění a zdravotnickou záchrannou službou byla transportována do brněnské nemocnice. Policisté provedli šetření. Dechovou zkouškou u řidiče vozidla požití alkoholu vyloučili. U chodkyně nebylo možné zkoušku provést vzhledem k jejímu zranění, byl nařízen odběr krve,“ uvedla Jana Kroutilová, mluvčí policistů s tím, že řidič nepředložil řidičský průkaz a doklad o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel.

Na základě šetření policisté zjistili, že místem nehody se měl pohybovat pracovní stroj (samochodný postřikovač nebo terragator) žluté barvy, a to ve směru od obce Brtnička k obci Opatov. Dále mohl pracovní stroj projet obcí Opatov a Heraltice.

Řidič v pracovním stroji 

V zájmu prověřování by policisté potřebovali, aby se přihlásil řidič pracovního stroje či jiné osoby, které dopravní nehodu nebo okolnosti, které jí předcházely, viděly.

„Žádáme je, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté se zároveň obracejí také na jiné řidiče, kteří místem projížděli vozidlem s kamerou, která průběh dopravní nehody, případně situaci těsně před nebo po ní zaznamenala, také v tomto případě žádáme, aby se případný majitel kamerového záznamu přihlásil,“ vyzvala Kroutilová.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Dopravní nehodu prověřují, zjišťují příčinu a veškeré související okolnosti.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, střet, řidič, chodec, zranění, svědek, veřejnost, policie, Opatov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmasedmdesátiletý řidič ve Fabii srazil chodkyni, ta utrpěla vážné zranění. Nebyli jste svědky nehody? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.