Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

FOTO: V Polné někdo posprejoval památník. Je to trestuhodný čin vandala, říká místostarosta Bohdálek

, aktualizováno 2. května 2023, 11:54

Policie od včerejška šetří vandalský čin, který se stal v Polné na Jihlavsku. Jde o posprejování historického památníku. Pachatele nyní hledá policie.

K činu došlo, podle informací od policie, ve večerních hodinách v Tyršově ulici. „Provedli jsme šetření, ohledání a zadokumentování. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Případ v současné době prověřujeme, zjišťujeme veškeré související okolnosti, provádíme šetření a po pachateli pátráme," sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů. 

Město Polná dala událost k prošetření policii. „Nyní sháníme odbornou firmu, která by nápis odborně odstranila, protože tím, že jde o památník, ho naši zaměstnanci nemohou odstranit. Máme příslib, že firma, která se u nás stará o památky, by dnes měla nápis odstranit," sdělil redakci Jihlavské Drbny místostarosta Polné Martin Bohdálek. „Je to čin nějakého vandala trestuhodný, co na to víc říct," říká Bohdálek. 

Hmotná škoda podle něj vyšplhá zhruba na 15 tisíc korun. „Záleží ale na zmíněné firmě, na kolik nám odstranění vyčíslí," dodal závěrem místostarosta Polné na Jihlavsku. 

Bílé písmeno Z

Poškozený pomník, který najdeme v  pětitisícové Polné v Tyršově ulici, připomíná havárii amerického bombardéru z prosince 1944. Zatím neznámý vandal na pomník nastříkal bílé písmeno Z, které je symbolem ruské invaze na Ukrajinu. 

Ohodnoť článek

Foto Město Polná

Štítky památník, historie, vandalismus, sprejer, policie, Polná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Polné někdo posprejoval památník. Je to trestuhodný čin vandala, říká místostarosta Bohdálek | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.