Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V dubnu na silnicích Vysočiny zemřeli tři lidé, meziročně je to o jednoho méně

V dubnu zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v Kraji Vysočina tři lidé, ve stejném období loni to byly čtyři oběti. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 12 životů. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

Všechny tři tragické nehody se staly v druhé polovině dubna. Nejprve 16. dubna zahynul u Třebíče řidič, jenž narazil se svým vozem do stromu.

Tragická nehoda u Račerovic na Třebíčsku. Řidič těžkým zraněním podlehl na místě

Tragicky skončila nehoda, která se stala v neděli po páté hodině odpoledne na silnici u Račerovic na Třebíčsku. Řidič utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl.

Při nehodě mezi Havlíčkovým Brodem a Českou Bělou zemřel 21. dubna řidič osobního auta. U obce Dvorce se čelně srazil s dodávkou.

Senior v osobním autě se otáčel na silnici první třídy, střet s dodávkou nepřežil

K fatální nehodě s jednou obětí na životě došlo v pátek odpoledne na Havlíčkobrodsku. Senior za volantem osobního vozidla se začal v prostoru křižovatky otáčet, vjel však do cesty dodávce a následný střet se mu stal osudným.

Při havárii na dálnici D1 mezi Větrným Jeníkovem a Humpolcem srazil 25. dubna autobus chodce, který nehodu nepřežil.

K tragické nehodě došlo dnes ráno po půl osmé na dálnici D1 ve směru na Prahu, konkrétně na 95. kilometru. Smrtelná zranění utrpěl třiadvacetiletý chodec, který se střetl s autobusem.

Celkem se v dubnu v kraji stalo 294 nehod, což je o 112 méně než loni. Při nehodách byli tři lidé těžce zraněni, 91 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 28,41 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejtragičtějšími dny končícího měsíce byly pondělí 17. dubna a čtvrtek 27. dubna s 20 nehodami.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky úmrtí, nehoda, automobilová, duben, 2023, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V dubnu na silnicích Vysočiny zemřeli tři lidé, meziročně je to o jednoho méně | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.