Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Senior z Pelhřimovska spadl z kola a zranil se. Skončil v českobudějovické nemocnici

V nemocnici v Českých Budějovicích skončil vážně zraněný cyklista, který v pátek 28. dubna havaroval na Pelhřimovsku. Nehoda se stala mezi Čížkovem a Starým Pelhřimovem před třetí hodinou odpoledne.

Pětasedmdesátiletý cyklista nezvládl řízení, vyjel mimo silnici na nezpevněnou krajnici, tam havaroval a spadl z jízdního kola. „Při dopravní nehodě se muž zranil a byl letecky transportován do nemocnice v Českých Budějovicích," doplnila další informace policejní mluvčí Michaela Lébrová.

S ohledem na zranění cyklisty nebylo možné provést dechovou zkoušku, proto byl zajištěn odběr krve v nemocnici. Havárii policie dále šetří.

K dopravní nehodě došlo také v sobotu 29. dubna po deváté hodině večer v jihlavské místní části Helenín. Dvaadvacetiletý řidič škodovky se plně nevěnoval řízení a s vozidlem přejel do protisměru, kde vozidlo narazilo do oplocení domu. Při nehodě se nikdo nezranil.

Řidič byl opilý

„Dechová zkouška ukázala hodnotu 1,24 promile alkoholu. Přítomnost alkoholu potvrdily i opakované dechové zkoušky. Řidič se následně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve v nemocničním zařízení," řekla k tomu Michaela Lébrová.

Muž přišel o řidičský průkaz. Vzniklá škoda je více než třicet tisíc korun. „Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nehoda, cyklista, zranění, nemocnice, alkohol, krev, transport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior z Pelhřimovska spadl z kola a zranil se. Skončil v českobudějovické nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.