Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

FOTO: Celníci z Vysočiny zajistili skoro 25 tisíc cigaret bez platné tabákové nálepky. Nejvíc ze všech úřadů

Celní úřad pro Kraj Vysočina se zapojil do týdenní kontrolní akce, která probíhala po celé republice. A mezi všemi celními úřady získal nelichotivé první místo.

Tato kontrolní akce se zaměřila na značení tabákových výrobků v souvislosti se změnou sazby spotřební daně. Celníci na Vysočině zajistili 24 589 kusů cigaret. „Nejvíce ze všech celních úřadů," shrnul ve zprávě pro novináře Richard Zeman, mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina. 

Obchodníci s tabákovými výrobky mohli prodávat nebo skladovat jednotková balení cigaret s tabákovou nálepkou s nižší sazbou daně označenou písmenem „G" až do 31. března 2023. Aktuální, platná tabáková nálepka nese označení písmenem „L“ a celní správa bude v této kontrolní činnosti pokračovat.

VIDEO: Cizinec v autě převážel padělky luxusních značek za 10 milionů. Podívejte se na zásah celníků

Celníci na Vysočině zajistili ve středu 19. dubna na dálnici D1 padělky luxusních módních značek. Jejich hodnota se dostala na více než 10 milionů korun. Šlo o napodobeniny značek jako třeba Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Adidas či Chanel.

To však není ze zadržených položek všechno. „Ve čtvrtek 20. dubna zajistili vysočinští celníci 173 lahví alkoholu v potravinách na Třebíčsku, a to z důvodu prodeje bez dokladů prokazujících zdanění. Prodejce měl ve skladu lihoviny ukryty mezi pivem v pivních přepravkách," dodal mluvčí Zeman. 

Od začátku roku Celní úřad pro Kraj Vysočina eviduje 20 případů zajištění lihovin bez prokázání zdanění, v souhrnném množství 451 litrů a úniku na spotřební dani ve výši 52 tisíc korun. „Zajištěné cigarety a lihoviny budou pod dohledem celníků ekologicky zničeny," řekl Zeman na závěr. 

Ohodnoť článek

Foto Celní úřad pro Kraj Vysočina | Zdroj Celní úřad pro Kraj Vysočina

Štítky cigarety, tabák, alkohol, celníci, celní, správa, podvod, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Celníci z Vysočiny zajistili skoro 25 tisíc cigaret bez platné tabákové nálepky. Nejvíc ze všech úřadů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.