Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Investice do kryptoměny se jim nevyplatila. Lidé z Vysočiny naletěli podvodníkům a o peníze přišli

O sto padesát tisíc korun přišel muž z Vysočiny, který se v minulých dnech stal obětí podvodníka. Ten ho nalákal na výhodné investování do kryptoměny. Podle jeho instrukcí muž tedy peníze vložil do bankomatu na kryptoměny. A to bylo naposledy, kdy je viděl. Těchto případů je podle policie stále víc. Policie proto lidi nabádá, aby byli obezřetní a opatrní.

Podobně dopadla i žena, která naletěla podvoníkovi ještě více.  „Ženě zavolal muž a informoval ji o možnosti investování do kryptoměn s rychlým a vysokým ziskem. Žena podvodníkovi umožnila vzdálený přístup do svého počítače a zaplatila základní vklad pro obchodování na burze ve výši pět tisíc korun. Poškozenou druhý den opět kontaktoval podvodník a vyzval ji, aby mu přeposlala částku kolem sedmi set tisíc korun, že pro ni nakoupí kryptoměnu a obratem vydělá dvě stě tisíc," řekla policejní mluvčí Michaela Lébrová. 

Jak se podvodům bránit?

• Buďte obezřetní a opatrní, ke každé investici přistupujte jako k rizikové

• Neinvestujte celé své jmění

• Chcete-li investovat do kryptoměn, obracejte se na renomované a důvěryhodné finanční instituce

• Nenechte se po telefonu zlákat k žádným transakcím vašich finančních prostředků

• Nikdy nic neodsouhlasujte pod nátlakem

• Neinstalujte si softwary pro vzdálený přístup do svého počítače/ mobilu či jiného zařízení

• Jestliže se tak již stane, nepřihlašujte se do svého internetového bankovnictví (umožníte tím podvodníkovi přístup k vašim heslům)

• Ostražitost by neměla chybět ani při neodůvodněném podezřele rychle rostoucím zisku

Okradená žena však nedisponovala požadovanými prostředky a svolila ke sjednání půjčky ve výši osm set tisíc korun. Následně pachatel se souhlasem poškozené z těchto peněz přes vzdálený přístup odeslal sto padesát tisíc na zahraniční účet. K dalším transakcím nedošlo, neboť účet poškozené byl po provedené platbě ze strany její banky zablokován a poškozená o blokaci informována.

„Tyto případy nekončí očekávaným ziskem, ale ve většině případů přicházejí lidé o své úspory. Policisté by chtěli vyzvat občany k větší obezřetnosti a připomenout jim, že je nutné být opatrný a dodržovat zásady a pravidla, které zajistí jejich penězům větší bezpečnost," uzavřela Michaela Lébrová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie, podvod, kryptoměna, internet, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Touha po zbohatnutí.. Kryplokrypto,císařovy nové šaty,jitrnice jakou svět neviděl..! Prostor pro počítačové odborníky aby vystopovali podvodníky a ,,americké" tresty což jsou násobky těch našich směšných z bendovského hnízda.

Pondělí, 10. dubna 2023, 09:47Odpovědět

Investice do kryptoměny se jim nevyplatila. Lidé z Vysočiny naletěli podvodníkům a o peníze přišli | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.