Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Republikou před 10 lety otřásla brutální vražda v Jihlavě. Tělo patnáctileté Petry skončilo v kontejneru

Dnes je to deset let, kdy se v Jihlavě odehrála děsivá událost. O život 16. března 2013 brutálním způsobem přišla teprve patnáctiletá Petra V. z Dudína na Jihlavsku. Její vraždu měla na svědomí trojice mladíků – Michal Kisiov (dnes Michal Ambrosius Pokorný), tomu byl nápomocný Tomáš Zavřel a Jakub Doležal.

Poslední jmenovaný si již odpykal čtyři roky v plzeňské věznici, od října 2017 je tak na svobodě. Kisiovovi a Zavřelovi hrozil i výjimečný trest, s ním nakonec od soudu odešel Kisiov (odnětí svobody na 25 let) a celkem 24 let stráví ve vězení Zavřel.

Pojďme si nyní připomenout, co se tehdy v noci z 15. na 16. března vlastně stalo. Vše podle dostupných informací začalo v Kisiovově bytě v Jihlavě v Havířské ulici. Tam měl mít podle idnes.cz po návratu z jihlavské diskotéky Ponorka Michal Kisiov s Petrou V. pohlavní styk. Podle něj šlo o dobrovolnou soulož. Poté mu měla Petra oznámit, že ho udá na policii za znásilnění. Kisiov v tu chvíli zpanikařil a patnáctiletou dívku nahou vyhodil z okna bytu. Petra V. však pád z jedenáctimetrové výšky přežila.

Škrtili ji rukama, pak kabelem od počítače 

Kisiov tedy začal řešit, jak se Petry V. „zbavit“. Na pomoc si zavolal své dva kamarády – Tomáše Zavřela a Jakuba Doležala. Trojice dívku odvlekla zpět nahoru do bytu a tam začalo její kruté mučení. Kisiov se Zavřelem Petru nejprve škrtili rukama, poté pokračovali kabelem od počítače. Petra však byla ještě stále naživu, proto Kisiov vzal těžké motorkářské boty a v nich Petře dupal na hrudník. Po tomto všem bezcitně vyhodili tělo do kontejneru před domem.

Nato se rozjelo rozsáhlé pátrání po patnáctileté dívce, do něhož se zapojili také Petřiny kamarádi, spolužáci, pátrací akce probíhala také na sociálních sítích. Po několika dnech bylo nalezeno torzo těla na skládce v Jihlavě – Henčově.

Stovky lidí se přišly rozloučit 

Na poslední rozloučení s Petrou V., to se konalo v krematoriu na Lesnově, přišlo několik stovek lidí, včetně kamarádů a spolužáků. Účastnil se ho i tehdejší Petřin přítel Patrik Černý, jenž měl také problémy se zákonem. V roce 2016 byl za přepadení, krádeže a také vloupání do chaty vězněný v Rapoticích na Třebíčsku, tam nakonec spáchal sebevraždu. Údajně byl ve špatném psychickém stavu a oběsil se ve své cele.

Přítel zavražděné Petry V. se oběsil ve své cele, poslední dny byl ve špatném psychickém stavu

Svůj život ukončil ve věznici v Rapoticích dvaadvacetiletý vězeň Patrik Černý, přítel zavražděné Petry V., která brutálně zemřela v Jihlavě před třemi lety. Poslední dny byl ve velmi špatném psychickém stavu a ve své cele se oběsil.

Soud s trojicí vrahů začal necelý rok po hrůzné události, obhajoby Michala Kisiova se ujala známá advokátka a politička Klára Long Slámová. První stání proběhlo v pátek 7. února 2014 u Krajského soudu v Brně. Kisiov nakonec odešel s trestem odnětí svobody na 25 let, Zavřel dostal o dva roky méně, Doležal pak za pomoc s odklízením těla dvouleté vězení. „Co je zarážející, to je bezcitnost a otrlost dvou hlavních pachatelů," řekl podle Deníku v odůvodnění rozsudku soudce Miloš Žďárský.

O dva roky přísnější tresty

Vrchní soud v Olomouci pak Zavřelovi a Doležalovi trest zpřísnil o dva roky – tedy Zavřel dostal 24 let a Doležal čtyři roky.

Jakub Doležal podle informací Blesku z roku 2017 žil v Humpolci a stejně jako Kisiov si měl změnit svoje jméno – Michal Kisiov se nechal přejmenovat na Michal Ambrosius Pokorný.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com (redakčně upraveno) | Zdroj idnes,cz, denik.cz, blesk.cz, wikipedie

Štítky úmrtí, vražda, kontejner, soud, vězení, Petra, 2013, Kisiov, Zavřel, Doležal, Srázná, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Republikou před 10 lety otřásla brutální vražda v Jihlavě. Tělo patnáctileté Petry skončilo v kontejneru | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.