Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Znovu do vězení. Kriminalisté zadrželi narkomana a zároveň dealera pervitinu, odsedí si až 10 let

Až desetiletý pobyt ve vězení hrozí šestatřicetiletému muži ze Světlé nad Sázavou, jenž distribuoval pervitin na Havlíčkobrodsku. Podezřelého muže dopadli kriminalisté minulý týden.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání šestatřicetiletého muže ze Světlé nad Sázavou. „Zadržený muž byl obviněn ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Martin Kovařík, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.

Z šetření vyplynulo, že tento obviněný muž má s trestnou činností již bohaté zkušenosti. Byl opakovaně soudně trestán, a to i za drogovou trestnou činnost, dokonce má za sebou i pobyt ve vězení. „Naposledy byl potrestán podmíněným trestem odnětí svobody se zkušební dobou až do května roku 2026. Přesto to pro něj nebylo dostatečným ponaučením a v drogové trestné činnosti pokračoval. Sám je uživatelem drog,“ sdělila k případu Michaela Lébrová, mluvčí policistů.

Muž je obviněn z toho, že v období přibližně od června roku 2021 do doby zadržení distribuoval dalším lidem pervitin na různých místech ve Světlé nad Sázavou a okolí. Pervitin si od něj zájemci koupili v desítkách případů.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují,“ dodává Lébrová.

Tomuto dealerovi lze za trestnou činnost uložit trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky dealer, droga, pervitin, obchod, kriminalisté, narkoman, policie, vězení, trest, Světlá nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znovu do vězení. Kriminalisté zadrželi narkomana a zároveň dealera pervitinu, odsedí si až 10 let | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.