Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Žena nalezená v Chotěboři byla udušena, zanechala po sobě několikaměsíční dítě. Vrah se k činu doznal

Třicetiletá žena, jejíž tělo bylo v pátek ráno nalezeno ve Smetanově ulici v Chotěboři na Havlíčkobrodsku, byla udušena pětadvacetiletým mužem z Havlíčkobrodska. Pachatel se k činu doznal, bylo s ním zahájeno trestní stíhání se spáchání zvláště závažného trestného činu vraždy. Hrozí mu 10 až 18 let ve vězení.

V pátek odpoledne znalec potvrdil, že žena byla usmrcena v důsledku násilného jednání druhé osoby. „Zemřela v důsledku udušení, stlačení dychacích cest,“ uvedl na pondělním tiskovém brífingu Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné krajské kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Na pitvě bylo též zjištěno, že nedávno podstoupila gynekologický zákrok, zřejmě porod. Několikaměsíční dítě bylo však mimo ohrožení, hlídala ho babička.   

Mladá žena nalezená v pátek v Chotěboři zemřela násilnou smrtí. Podezřelého policie zadržela

Mrtvá žena nalezená v pátek ráno venku u bytového domu v Chotěboři zemřela násilnou smrtí. Vyplývá to z výsledků soudní pitvy. Ještě v pátek v noci policisté zadrželi muže, který je z tohoto násilného trestného činu podezřelý. V sobotu večer to...

Vyšetřování ztěžoval fakt, že policie totožnost ženy neznala. Po zveřejnění výzev k identifikaci se pátek večer zjistilo, že pochází z Jesenicka v Olomouckém kraji, její vazbu na Chotěboř nebo Vysočinu se ale zatím prokázat nepodařilo. V rámci prověřování kriminalisté vyslýchali i pětadvacetiletého muže, který bydlí v jednom z bytových domů, před kterým byla žena nalezena. „Muž potvrdil, že se se ženou potkal, byla u něj v bytě, ale v noci ze čtvrtka na pátek z něj měla odejít,“ řekl Kubiš novinářům. 

Na základě dalších výpovědí se pak v sobotu podezřelý přiznal k tomu, že ženu usmrtil, její tělo vynesl z bytu a odložil do křoví poblíž bytového domu, kde byla v pátek přibližně v 6 hodin ráno nalezena. „Na základě toho bylo v neděli rozhodnuto o zahájení trestního stíhání zvláště závažného trestného činu vraždy. Bylo rozhodnuto o jeho vzetí do vazby, hrozí mu 10 až 18 let odnětí svobody, nelze však vyloučit změnu právní kvalifikace,“ informoval Pavel Kubiš, který se k případnému motivu trestného činu nechtěl vyjadřovat. 

Pachatel pochází z Havlíčkobrodska, ještě nebyl soudně trestaný. Policie bude případ i nadále prověřovat.

     

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Chotěboř, vražda, smrt, násilí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smazaný uživatel

Jen 18 let za vraždu? Jediný přijatelný trest je doživotí. To jako do konce života bez možnosti omilostnění, Když už nemáme henten provaz.

Pondělí, 20. února 2023, 16:39Odpovědět

Žena nalezená v Chotěboři byla udušena, zanechala po sobě několikaměsíční dítě. Vrah se k činu doznal | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.