Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

V Jezdovicích v noci hořel rodinný dům. Jeho obyvatel skončil v nemocnici

Dramatickou noc zažili v Jezdovicích na Jihlavsku, kde hořel rodinný dům. Tam hasiči našli bezvládného muže, kterého se podařilo oživit. Vrtulník ho dopravil do nemocnice. Požár způsobil škodu za dva miliony korun.

Hlášení o požáru rodinného domu v Jezdovicích přijala operátorka tísňové linky krajských hasičů po půl jedné v noci. K požáru vyjeli profesionální hasiči ze stanic v Třešti a Jihlavě společně s dobrovolnými hasiči z Dolní Cerekve, Batelova, Stonařova a Jezdovic.

Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. „V hořícím domě hasiči nalezli muže, u kterého okamžitě zahájili resuscitaci. Oživovací pokusy byly úspěšné. Zraněného muže následně zdravotníci letecky transportovali do nemocnice," řekla mluvčí hasičů Petra Musilová.

Hasičům se podařilo dostat plameny pod kontrolu po půl čtvrté ráno, úplná likvidace požáru proběhla o půl hodinu později.

Majetkovou škodu vzniklou požárem předběžně vyčíslili na dva miliony korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za pět milionů korun. „Příčina vzniku požáru zůstává nadále v šetření," doplnila k tomu Petra Musilová.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, resuscitace, zranění, hasiči, dům, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jezdovicích v noci hořel rodinný dům. Jeho obyvatel skončil v nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.