Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Konec obchodům povedené trojice. V Jihlavě dopadli dealery pervitinu, kteří zásobovali okolí Třeště a Telče

Až pětiletý, a v jednom případě dokonce desetiletý pobyt ve vězení hrozí trojici dealerů pervitinu, kterou tento týden dopadli jihlavští kriminalisté. Jde o dva muže a ženu, ta skončila rovnou ve vězení, protože se vyhýbala uloženému trestu odnětí svobody, který nenastoupila. Muži jsou vyšetřováni na svobodě.

Dva muži a žena byli kriminalisty dopadeni na různých místech Jihlavy, a to v pondělí 6. února. Dopoledne byl zadržen jeden muž a žena, druhý podezřelý muž neušel spravedlnosti tentýž den večer.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání ženy z Třebíčska a obou mužů z Jihlavska. „Dvaatřicetiletá žena byla obviněna ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl Josef Dufek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, muži ve věku pětadvacet a pětačtyřicet let jsou obviněni z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

A jak se ukázalo během vyšetřování, všichni tři již byli v minulosti opakovaně soudně trestáni za různorodou trestnou činnost. „Žena byla potrestána i za drogové delikty a na konci loňského roku jí byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody, který následně bez závažného důvodu sama nenastoupila. Mladší z obviněných mužů byl vloni na podzim odsouzen k podmíněnému trestu se zkušební dobou až do roku 2025. Druhý obviněný muž byl v minulosti trestán zejména v souvislosti s majetkovou trestnou činností,“ uvedla k minulosti dealerů policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Někdy za peníze, někdy jako protislužba 

Povedená trojice dealerů je obviněná z toho, že distribuovala na různých místech Jihlavska dalším lidem pervitin. Drogami zásobovali osoby v obcích na Telčsku a Třešťsku. „Starší z obviněných mužů prodával pervitin mimo jiné i obviněné ženě. Odběratelé za drogy převážně platili, ojediněle jim byl pervitin poskytnut za protislužbu, jako byl odvoz vozidlem,“ dodává Kroutilová.

Po provedení všech nezbytných procesních úkonů policisté obviněnou ženu odvezli do věznice, kde si odpyká uložený trest odnětí svobody. Oba obvinění muži byli ze zadržení propuštěni a jsou vyšetřováni na svobodě.

Ženě hrozí uložení trestu odnětí svobody až na deset let, muži mohou být za trestnou činnost potrestáni až pětiletým pobytem za mřížemi. „Případ kriminalisté dále vyšetřují,“ doplnila Kroutilová závěrem.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky dealer, droga, pervitin, zadržení, policie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec obchodům povedené trojice. V Jihlavě dopadli dealery pervitinu, kteří zásobovali okolí Třeště a Telče | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.