Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Požár v Rounku vzbudil vlnu solidarity. Maminka se třemi dětmi přišla o všechno, pomáhají kolegové i cizí lidé

, aktualizováno 20. ledna 2023, 11:04

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly ve středu 18. ledna dopoledne u požáru chaty v Rounku na Jihlavsku. Bydlela tam maminka Zuzana se třemi dětmi, která se během chvíle ocitla bez střechy nad hlavou. Její příběh v uplynulých hodinách vzbudil velkou vlnu solidarity, do pomoci se zapojili nejen kolegové v práci. Jak zjistila redakce Drbny, pomoc nabídla také obec Vyskytná nad Jihlavou.

„Dnes budeme zveřejňovat číslo účtu, na který mohou lidé přispívat peníze. Číslo jsem od postižené rodiny obdržela ve čtvrtek večer. Peníze tak půjdou přímo rodině," sdělila redakci Drbny dnes dopoledne starostka Vyskytné nad Jihlavou Hana Provázková.

V obci se podle starostky Provázkové sešla rada a rozhodla o tom, že mamince se třemi dětmi poskytne okamžitý peněžní dar. „Peníze jsme rodině dali tentýž den, a to v plné výši, jak rozhodla rada. Rodinu jsme s obnosem obratem navštívili a zjistili jsme, že je o ně postaráno," ujistila Provázková. 

Rounek je jednou z místních částí obce Vyskytná nad Jihlavou. V roce 2021 zde bylo evidováno 161 obyvatel. 

„Silně mě to zasáhlo." 

Středeční nešťastná událost, která se podle informací od hasičů naštěstí obešla bez zranění, zvedla mezi lidmi nejen na sociálních sítích velkou vlnu solidarity. Pomoc paní Zuzaně nabídli třeba i kolegové z práce, rodiče od spolužáků dětí či gymnastický oddíl v Jihlavě, kam chodí dcera paní Zuzany. „Dobrý večer, nemáte nějaký seznam, co by se hodilo? Kdyžtak se mi ozvěte do zpravy. Držte se," například vzkázala na Facebooku Simona Zemanová. „Pokud ještě něco potřebují, pomůžeme. Požár jsem sledovala z okna a silně mě to zasáhlo, můžu nabídnout i hlídání dětí," vyjádřila podporu další uživatelka Facebooku Míša Cahová. 

Číslo účtu, kam mohou lidé přispívat, bylo zveřejněno dnes během dopoledne. Finanční pomoc paní Zuzaně a jejím dětem lze posílat na číslo účtu: 1017775309/5500. Finanční dar majitelce domku lze posílat do konce března," sdělila dnes dopoledne obec Vyskytná nad Jihlavou na svém Facebooku. 

Dvoumilionová škoda 

Podle informací od hasičů byl požár chaty ohlášený krátce před 10. hodinou, zasahovaly čtyři jednotky hasičů - z Jihlavy, Větrného Jeníkova, Jihlavy - Bedřichova a Vyskytné nad Jihlavou. Likvidace jim zabrala několik hodin. Škoda se dostala na dva miliony korun, příčinu požáru chaty teď zjišťují vyšetřovatelé. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky pomoc, požár, chata, rodina, maminka, děti, solidarita, Rounek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v Rounku vzbudil vlnu solidarity. Maminka se třemi dětmi přišla o všechno, pomáhají kolegové i cizí lidé | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.