Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: V jihlavské Alšově ulici hořel papír v popelářském voze. Zřejmě od žhavého nedopalku

, aktualizováno 25. prosince 2022, 12:09

Jihlavští hasiči dnes dopoledne vyjížděli k požáru popelářského vozidla Služeb města Jihlavy (SMJ). Vznikl zřejmě od žhavého nedopalku, který se nacházel uvnitř nástavby vozu. Událost se naštěstí obešla bez zranění.

Hořelo ve vozidle, který sváží vytříděný papír, a to na ulici Alšova kolem 9. hodiny. „V jedné z vysypaných nádob se pravděpodobně nacházel žhavý nedopalek, který po vysypání nádoby do vozidla zapříčinil vznícení dalšího odpadu. Řidič si všiml, že za kabinou vychází kouř z nástavby a okamžitě zareagoval. Urychleně dojel k hlavnímu vlakovému nádraží a celý obsah vysypal před přilehlým parkem na podloží z betonových panelů. Díky tomuto manévru zabránil jakékoliv újmě na zdraví posádky, tak materiálním škodám na vozidle," sdělil v tiskové zprávě dnes dopoledne Martin Málek, mluvčí SMJ. 

Přivolaní hasiči prohrabávali, prolévali a uhasili zhruba 5 tun vysypaného odpadu z papíru na komunikaci. „Následně přijel nakladač a kontejnerový vůz SMJ a naši pracovníci znehodnocený papírový odpad začali postupně nakládat a převážet na skládku komunálního odpadu v Henčově. Posádce se díky tomuto zahoření v popelovém vozu, tak prodlouží pracovní směna při svozu papíru na Boží hod o několik hodin," dodal Málek.

Podle informací na webu hasičů k požáru vyjížděli hasiči z Jihlavy a z Jihlavy Bedřichova. 

Vyčíslená škoda za likvidaci a úklid odpadu bude v řádech tisíce korun. Jak doplnil mluvčí Málek, naposled došlo k požáru popelového vozu SMJ před dvěma lety 1. dubna, a to při svozu komunálního odpadu ve Větrném Jeníkově.

Ohodnoť článek

Foto Tomáš Kaser, SMJ | Zdroj SMJ, HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, popelářský, vůz, odpad, papír, nedopalek, SMJ, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V jihlavské Alšově ulici hořel papír v popelářském voze. Zřejmě od žhavého nedopalku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.