Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Zloděj ukradl luxusní Porsche a další věci. Škoda přesáhla dva a půl milionu korun

Škoda za více než dva a půl milionu korun. To je výsledek řádění zloděje na Jihlavsku a Havlíčkobrodsku v uplynulých měsících. Podařilo se mu ukořistit i sportovní Porsche. Muž skončil ve vězení a hrozí mu osmiletý pobyt za mřížemi.

Čtyřiatřicetiletého pachatele z Prahy se podařilo vypátrat ve středu 7. prosince v obci na Jihlavsku. Kriminalisté ho obvinili ze tří trestných činů. Putoval do vazby, následně ho převezli do věznice. Obviněný už v minulosti byl ve vězení, naposledy na jaře loňského roku.

„Muž byl obviněn ze spáchání třestného činu krádeže, z poškození cizí věci a z přečinu porušování domovní svobody,“ řekl Jan Pfeffer, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Peníze, nářadí a auta

Muž od srpna do prosince řádil na Havlíčkobrodsku a Jihlavsku. V druhé polovině srpna se vloupal do prodejny stavebnin v Havlíčkově Brodě, kde ukradl peníze a různé pracovní nářadí. Vše odvezl autem s přívěsem, které stálo v areálu firmy. K dalším čtyřem případům vloupání došlo v  listopadu v Havlíčkově Brodě, Světlé nad Sázavou a ve Štokách.

V Havlíčkově Brodě si zloděj vybral další areál firmy,  z pokladen v prodejně a v kanceláři vzal peníze. Obviněný se chtěl vloupat do prodejny ve Světlé nad Sázavou. Chtěl tam vlézt dírou, kterou vytvořil ve střeše, což se mu nepodařilo.

K dalším případům došlo v prosinci. V areálu brodské firmy se mu podařilo ukrást zaparkované neuzamčené Porsche. To až do svého zadržení užíval a ukrýval v obci na Jihlavsku. V této obci si dále vyhlédl u rodinného domu auto značky Volkswagen.

Jedna krádež za druhou

„Z domu ukradl nejříve klíče od auta, pak odjel autem. To následně využil k odcizení přívěsného vozíku. Ve druhém případě dojel do Havlíčkova Brodu a tam za vůz připojil karavan, který taktéž odcizil," uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Kradené věci se muž snažil rychle prodat, získané peníze používal pro svoji potřebu.  Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky policie, vloupání, zloděj, Porsche, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj ukradl luxusní Porsche a další věci. Škoda přesáhla dva a půl milionu korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.