Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kriminalisté ukončili obchody narkomance a dealerce pervitinu. Zatkli ji přímo při prodeji na ulici

Až deset let ve vězení může jednatřicetiletá strávit žena, která v Třebíči a jejím okolí distribuovala pervitin, sama je na drogách také závislá. Její obchodování s drogami během uplynulého týdne ukončili třebíčští kriminalisté.

„V úterý 1. listopadu se sešla v dopoledních hodinách na ulici Znojemská s mužem, který si od ní pervitin koupil. Kriminalisté zakročili a ženu zadrželi. Odvezli ji na oddělení policie, kde skončil i její odběratel. Muž právě nakoupený pervitin vydal a kriminalisté krystalickou látku zajistili. Zadržená žena byla umístěna do policejní cely,“ sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání jednatřicetileté ženy z Třebíčska. „Zadržená žena byla obviněna ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Dealerka není žádným nováčkem, co se trestní minulosti týče. Obviněná žena byla v minulosti již opakovaně odsouzena za drogovou trestnou činnost. Nyní je v podmínce, a až do druhé poloviny roku 2024. „Přesto to pro ni nebylo dostatečným ponaučením a v drogové trestné činnosti pokračovala. Sama je uživatelkou drog,“ dodává Kroutilová.

Drogy předávala v Třebíči a okolí 

Z vyšetřování vyplynulo, že žena v období přibližně od začátku roku distribuovala dalším lidem pervitin. Drogy jim předávala na různých místech v Třebíči a dále obcích v okolí. „Pervitin si od ní zájemci koupili v několika desítkách případů. Páchání drogové trestné činnosti ze strany ženy tento týden ukončili kriminalisté,“ říká mluvčí policie.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněné ženy do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byla vzata do vazby a policisté ji eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

Kroutilová závěrem doplnila, že za trestnou činnost lze této ženě uložit trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky drogy, dealerka, pervitin, kriminalisté, policie, vězení, Třebíč, metamfetamin, kriminalita, Milan Špaček, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté ukončili obchody narkomance a dealerce pervitinu. Zatkli ji přímo při prodeji na ulici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.