Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Po několika měsících zpátky do vězení. Recidivista kradl jak straka, je obviněn ze tří trestných činů

Hned ze tří trestných činů je obviněn šestadvacetiletý muž z Havlíčkobrodska, který během podzimu prováděl spoustu nelegální činnosti. Přivlastnil si auto své příbuzné, i když má zákaz řízení, ale hlavně ve velkém měřítku kradl. Hrozí mu až tři roky ve vězení.

Muž je obviněn z toho, že se od září do října dopouštěl trestné činnosti v Havlíčkově Brodě a ve Světlé nad Sázavou. Začátkem září své příbuzné odcizil klíče, včetně klíče od osobního vozidla Škoda Octavia, které bez svolení vlastníka užíval i přes to, že věděl, že má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, který by mu měl skončit až v létě roku 2025.

V měsíci září se také ve dvou případech dopustil krádeže v obchodním domě v Havlíčkově Brodě, kde odcizil sluchátka a powerbanku, které si uschoval do kapes a bez uhrazení s nimi prošel přes pokladní zónu. Dále vnikl do prodejny na ulici Beckovského v Havlíčkově Brodě, kterou prohledal a odcizil finanční hotovost a stravenky různých společností.

„Obdobná situace byla i v říjnu na Havlíčkově náměstí, kde se obviněný muž za užití násilí vloupal do prostoru prodejny a následně do kanceláře, kdy celý objekt prohledal a taktéž odcizil finanční hotovost se stravenkami,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Svým jednáním způsobil škodu přes sto devadesát tisíc korun. Po muži policisté vyhlásili pátrání a v druhé polovině října ho dopadli. Obviněn byl ze spáchání tří trestných činů a na podaný návrh byl vzat do vazby. Muži hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

„Muž byl obviněn ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ řekl Jan Pfeffer, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán. Poslední trest výkonu odnětí svobody vykonal letos v červenci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, Havlíčkobrodsko, trestný čin, Havlíčkův Brod, okres Havlíčkův Brod, Škoda Octavia, Světlá nad Sázavou, Jan Pfeffer, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po několika měsících zpátky do vězení. Recidivista kradl jak straka, je obviněn ze tří trestných činů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.