Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Maximální pokuta pro řidiče kamionu. Kontrolní vážení na dálnici ukázalo přetížení o pět tun

Maximální možná pokuta čekala na řidiče, který ve středu projížděl dálnicí D1. Jeho kamion plný ocelových cívek o 5 tun převyšoval nejvyšší povolenou hmotnost.

Ke kontrole problematického nákladního vozidla došlo ve středu 26. října dopoledne na 129,5 kilometru dálnice D1. Nízkorychlostním kontrolní vážení jízdní soupravy ukázalo překročení největší povolené hmotnosti motorového vozidla. „Platnou vyhláškou bylo povoleno pro toto vozidlo 18 tun, ale vážení ukázalo hmotnost 23,029 tuny, tedy překročení hmotnosti o 5 029 kilogramů,“ upozornila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté dále zjistili překročení největší povolené hmotnosti na druhé nápravě motorového vozidla o 3 611 kilogramů. Policisté řidiči uložili na místě pokutu v příkazním řízení ve výši 15 tisíc korun a provozovateli uložili kauci ve výši 50 tisíc korun. Obě sankce jsou maximální možné za tato porušení.

Kontroly nákladních vozidel budou dle Čírtkové pokračovat i v dalším období, ať už v rámci běžného výkonu služby i v rámci mimořádných dopravně bezpečnostních akcí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky dálnice, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maximální pokuta pro řidiče kamionu. Kontrolní vážení na dálnici ukázalo přetížení o pět tun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.