Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Řidič převážející dřevo na I/38 odmítl kontrolní vážení. Od policistů dostal stotisícovou pokutu

Policisté na Vysočině se ve středu 14. září zapojili do dopravně bezpečnostní akce s názvem Kladař. Ta, jak už název napovídá, byla zaměřena na řidiče jízdních souprav převážejících dřevní kulatinu. Kromě dopravních policistů byli do akce nasazeni také policisté oddělení silničního dohledu a dálničního oddělení Velký Beranov.

Policisté zkontrolovali celkem 39 řidičů a zjistili 26 dopravních přestupků. „Celkem 18 přestupků vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení. A osm přestupků zadokumentovali a odevzdají je k řešení místně příslušnému správnímu orgánu do správního řízení. Ve dvou případech policisté při kontrole zjistili nevyhovující technický stav vozidla. V celkem 15 případech v rámci nízko rychlostního kontrolního vážení zjistili překročení hmotnosti vozidla. V osmi případech porušení vyřešili uložením pokuty v příkazním řízení a v sedmi případech porušení zadokumentovali a věc bude řešit ve správním řízení správní orgán," jmenuje Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Policejní hlídka zastavila také řidiče, který se svou jízdní soupravou projížděl po silnici I/38 v katastru obce Horky na Třebíčsku. „Řidič se na výzvu policistů odmítl podrobit nízko rychlostnímu kontrolnímu vážení, proto mu policisté uložili pokutu ve výši 100 tisíc korun a náklad musel přeložit," popisuje Čírtková. 

Na snímači chyběla plomba 

Kolem poledne hlídky kontrolovaly v areálu Celního úřadu pro Kraj Vysočina jízdní soupravu, která projížděla po silnici I/38 ve směru od Havlíčkova Brod na Jihlavu. Jednalo se o jízdní soupravu se srbskou registrační značkou. Při důkladní kontrole dat z tachografu policisté zjistili, že řidič vozidla používal magnet, takže i když vozidlo prokazatelně jelo, v paměti tachografu ani na kartě řidiče nebyl žádný zaznamenána žádná jízda.

„Třiatřicetiletý cizinec nevedl řádným způsobem náhradní záznamy k jízdě, na snímači chyběla plomba, což bylo další porušení právních předpisů. Policisté z oddělení silničního dohledu uložili v průběhu akce slovenskému řidiči kauci ve výši 27 tisíc korun za přetíženou jízdní soupravu," říká krajská policejní mluvčí k další kontrole s tím, že kontroly jízdních souprav převážejících dřevní kulatinu budou pokračovat i v dalším období.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky doprava, kontrola, kamion, kladař, dřevo, vážení, váha, policie, pokuta, kauce, Kraj Vysočina, Velký Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič převážející dřevo na I/38 odmítl kontrolní vážení. Od policistů dostal stotisícovou pokutu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.