Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Na Vysočině přibývá krádeží kol. Zloději v Pelhřimově stačilo k odcizení 15 minut

Policisté na Vysočině poslední dobou často řeší případy krádeže jízdních kol. Po jednom ze zlodějů pátrá policie od čtvrtka 18. srpna, krádež se stala v Pelhřimově ve čtvrtek 18. srpna.

Zatím neznámému pachateli stačilo přibližně patnáct minut k odcizení panského kola značky GT, který majitel ponechal nezabezpečené ve společné chodbě v přízemí panelového domu na ulici 5. května v Pelhřimově. „Majiteli tak vznikla škoda kolem šesti tisíc korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku. Po pachateli a odcizeném jízdním kole pátrají,“ sdělila k případu Michaela Lébrová, mluvčí policistů.

Krádeží jízdních kol se v našem kraji v poslední době stalo hned několik.

„Z tohoto důvodu bychom chtěli upozornit všechny majitele jízdních kol, aby svá kola řádně zabezpečili, a tím tak snížili riziko možného ukradení. Jak tedy předejít krádeži? Vždy používejte kvalitní bezpečnostní zámek, a to nejen při odstavení kola na ulici, ale i v kolárnách či společných prostorech bytových domů. Kola upevněte k místům tomu určeným nebo pevným bodům, například zábradlí. Také věnujte pozornost, za jakou část jízdní kolo upevníte,“ radí mluvčí Lébrová.

Dodává, že v případě, že musíte kolo odstavit, vybírejte místa, na která vidíte, nebo kde jsou kamerové systémy. V dnešní době můžete také užít GPS lokátor sloužící k ochraně vašeho jízdního kola nebo jej můžete využít při přivolání pomoci cyklistovi v případě dopravní nehody.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, zloděj, kolo, policie, Kraj Vysočina, Pelhřimov, jízdní kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibývá krádeží kol. Zloději v Pelhřimově stačilo k odcizení 15 minut | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.