Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Žena z Rakouska mířila na technoparty u Meziříčka. V plastové krabičce měla 40 gramů drogy

V Kraji Vysočina přibývá řidičů, kteří usedají za volant pod vlivem omamných látek. Setkávají se s nimi nejen policisté při běžných silničních kontrolách, ale čím dál častěji i celníci.

Příkladem může být kontrola z 12. srpna, která proběhla v Jihlavě na Znojemské ulici. 

„Kontrola byla zaměřena na pátrání po zboží uniklé celnímu dohledu. Po 22. hodině zastavili celníci obytný vůz, který řídila osmatřicetiletá žena rakouské národnosti. Ve vozidle cestovala sama a měla namířeno na technoparty poblíž obce Meziříčko. Hlídka zahájila kontrolu vnitřních prostor vozidla i zavazadlového prostoru a v batohu řidičky byla nalezena plastová krabička, ve které se nacházelo větší množství bílé krystalické látky. Na místě byl z látky proveden test s pozitivním výsledkem na amfetamin. Jednalo se o množství 40 gramů. Následně byl řidičce z potu proveden orientační test na přítomnost OPL, který reagoval rovněž pozitivně na amfetamin," sdělil ke kontrole v tiskové zprávě Richard Zeman, mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina. Na základě zjištěných skutečností byli přivoláni policisté, kteří si případ převzali k dalšímu řízení.

Zeman dodává, že celníci při výkonu svých kontrolních činností často narazí na řidiče, kteří řídí pod vlivem drog. Na Vysočině za letošní rok řešili takových případů čtrnáct, loni jich bylo dvacet. „Mobilní hlídky tak pomáhají při prevenci v oblasti bezpečnosti silničního provozu," říká mluvčí Zeman na závěr. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Kraj Vysočina

Štítky drogy, kontrola, celní, správa, zboží, amfetamin, Kraj Vysočina, Rakousko, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Rakouska mířila na technoparty u Meziříčka. V plastové krabičce měla 40 gramů drogy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.