Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pokus o vraždu v Brodě. Útočník kopal do bezvládného těla, pro těžce zraněného letěl vrtulník

, aktualizováno 8. srpna 2022, 13:14

Kriminalisté na Vysočině vyšetřují pokus o vraždu, incident mezi dvěma muži v Havlíčkově Brodě se stal v pátek 5. srpna v ranních hodinách. Napadený muž musel být transportován vrtulníkem do brněnské nemocnice.

„Případ začal pro policisty v pátek 5. srpna v ranních hodinách, kdy jsme kolem sedmé hodiny na lince 158 přijali několik oznámení o vzájemném konfliktu mezi dvěma muži, k němuž mělo docházet venku na ulici Štáflova v Havlíčkově Brodě. Celý incident ale započal již v garáži u domu, kde mělo dojít nejdříve ke slovnímu a poté k fyzickému napadení muže dalším mužem. Útok poté pokračoval venku na ulici. Útočník zaútočil na svoji oběť velice brutálním způsobem nejdříve uvnitř garáže, kam pachatel neoprávněné vnikl. Napadený a velmi vážně zraněný muž se dostal z garáže ven na ulici, kde brutální útok, vedený zejména do oblasti hlavy, pokračoval,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Když napadený šestatřicetiletý muž upadl na zem a zůstal ležet na chodníku, útočník v napadání pokračoval a kopal dále do bezvládného těla. Na místo byly vyslány hlídky městské policie a dostupné hlídky z místního obvodního oddělení. Policisté útočníka na místě zadrželi a převezli do policejní cely. U muže policisté provedli dechovou zkoušku ke zjištění případné přítomnosti alkoholu s negativním výsledkem.

K případu byli přivoláni také kriminalisté. Napadený muž byl s vážným zraněním v ohrožení života transportován leteckou záchrannou službou do brněnské nemocnice.

Osobní partnerské vztahy 

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy ve stadiu pokusu a trestného činu porušování domovní svobody. „Z dalšího důkladného šetření vyplynulo, že motivem brutálního útoku bylo s největší pravděpodobností řešení osobních partnerských vztahů. Vyšetřovatel v sobotu zahájil trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže a obvinil ho z trestného činu vraždy ve stadiu pokusu a trestného činu porušování domovní svobody,“ uvedl František Brabec, zástupce vedoucího odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Vyšetřovatel případu podal podnět státnímu zástupci k vypracování návrhu na vazební stíhání pachatele. Návrh státního zástupce soud akceptoval a v neděli proběhlo v před Okresním soudem v Havlíčkově Brodě vazební zasedání. Muže přímo od soudu policisté eskortovali do vazební věznice v Brně. Obviněnému muži hrozí v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody v trvání deseti až osmnácti let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky napadení, spor, hádka, incident, útok, zranění, vrtulník, pokus, vražda, Havlíčkův Brod, pokus o vraždu, Kraj Vysočina, garáž, trestný čin, F. A. Brabec, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokus o vraždu v Brodě. Útočník kopal do bezvládného těla, pro těžce zraněného letěl vrtulník | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.