Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pět promile za volantem v době zákazu řízení? Cizinec si od soudu vysloužil rok "natvrdo"

Tvrdý, ale zatím nepravomocný rozsudek vyměřil třebíčský soud cizinci, který byl na začátku července přistižen za volantem s bezmála 5 promile alkoholu v dechu. I kvůli tomu, že měl v tu dobu zákaz řízení, "vyfasoval" dvanáct měsíců nepodmíněně.

Na velké problémy si zadělal jednačtyřicetiletý cizinec , který 5. července nastoupil do svého Fordu Galaxy. Automobil před pátou hodinou odpoledne na ulici Tyršova v Jemnici zastavili policisté. „Za volantem seděl jednačtyřicetiletý zjevně opilý muž. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 4,71 promile alkoholu a opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší, a to téměř pět promile alkoholu,“ informuje policejní mluvčí Dana Čírtková. Vzhledem k jeho stavu silné opilosti přivolali policisté zdravotnickou záchrannou službu, která ho odvezla na vyšetření do nemocnice.

Jedná se navíc o muže, který má od letošního května soudem uložený zákaz řízení všech motorových vozidel, a to na dobu dvou let. Ve zkráceném přípravném řízení padl před okresním soudem přísný, zatím nepravomocný trest za dva trestné činy (ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí). Ten spočívá v odnětí odnětí svobody v trvání dvanácti měsíců nepodmíněně a se zákazem řízení všech motorových vozidel na dobu pěti let.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto garaz.cz

Štítky alkohol, trest, Ford Galaxy, Jemnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět promile za volantem v době zákazu řízení? Cizinec si od soudu vysloužil rok "natvrdo" | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.