Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Dvojice ze Žďáru nad Sázavou se nevrátila z dovolené ve Francii. Doma na ně čekají dvě děti, dosud se našlo jen jejich auto

Už skoro týden měli být Marek Papoušek a Pavla Marečová doma z dovolené ve Francii. Dvojice ze Žďáru nad Sázavou je však už devět dní nekontaktní a dosavadní pátrání vedlo pouze k nalezení jejich vozidla. Rodina, blízcí i policie nyní žádá všechny ty, kteří o nich mají informace, o spolupráci.

Marek Papoušek a jeho partnerka Pavla Marečková se měli minulý pátek vrátit z dovolené ve francouzských Alpách. Do současné chvíle se tak ale nestalo, jejich mobily jsou nedostupné. „Rodina i my studenti o ně máme veliký strach, doma na ně čekají jejich dvě krásné dcery,“ zní na facebookových stránkách prosba o pomoc při pátrání.

Marek Papoušek učí na střední škole ve Žďáru nad Sázavou a je velmi oblíbený, nejen jeho studenti mají o něj a jeho partnerku obavy. Jak uvedl deník Blesk, doposud francouzští záchranáři nalezli jejich vozidlo v oblasti Pré de Madame Carle. Komplikací je, že není známo, jakou trasu měla dvojice naplánovnou. „Jediné, co víme, je to, že naposledy byli 19. července v Národním parku Ecrins,“ stojí ve statusu od studentů.

Studenti prosí o pomoc každého, kdo by něco věděl. „Prosím, sdílejte a pomozte! Pokud jste je někde zahlédli, hned informujte policii,“ apelují. Česká policie pohřešované taktéž zařadila do databáze. Marek je vysoký 160-165 centimetrů, je střední postavy a má hnědé vlasy a modré oči. Pavla je podobně vysoká, má blonďaté vlasy a hnědé oči.

Dle Blesku i Ministerstvo zahraničních věcí potvrdilo, že v této věci spolupracuje s místními záchrannými složkami. „Ministerstvo zahraničních věcí o tomto případu ví, naši kolegové ze zastupitelského úřadu v Paříži intenzivně spolupracují s místními záchranými složkami. Další informace nebudeme s ohledem na rodinu v tuto chvíli sdělovat,“ řekla deníku zástupkyně tiskové mluvčí MVZ Mariana Wernerová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / Nadšenci horské turistiky | Zdroj blesk.cz

Štítky pátrání, hory, Alpy, Francie, Žďár nad Sázavou, policie, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, Paříž, Blesk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice ze Žďáru nad Sázavou se nevrátila z dovolené ve Francii. Doma na ně čekají dvě děti, dosud se našlo jen jejich auto | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.