Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Mladík na Keťásku v Jihlavě přepadl jiného mladého muže. Šlo o jeho čtvrtou loupež

, aktualizováno 25. července 2022, 8:40

Až pětiletý pobyt ve vězení hrozí teprve šestnáctiletému mladíkovi, který v lesoparku Keťásek v Jihlavě v úterý 19. července přepadl sedmnáctiletého mladého muže. A jak se ukázalo, nestalo se to poprvé.

„V úterý 19. července krátce po druhé hodině odpoledne přijali policisté oznámení o přepadení muže. V Jihlavě v lesoparku Keťásek se dal šestnáctiletý mladík do řeči s poškozeným, kdy mu naznačil, že má u sebe zbraň, kterou mu chtěl ukázat. Sedmnáctiletý mladík odmítl, ale v tu chvíli mu obviněný začal vyhrožovat a pod pohrůžkou násilí přinutil poškozeného, aby mu vydal finanční hotovost, kdy chlapec z obavy použití zbraně mu bankovky dal,“ popsala mluvčí policie Michaela Lébrová.

Po oznámení se na místo ihned vydali policisté a vydali se šestnáctiletého muže hledat, do pátrání se zapojili také městští strážníci. „Hlídkám v terénu byl neprodleně poskytnut popis pachatele a do pátrání po podezřelém byla zapojena i obsluha městského kamerového dohlížecího systému. Krátce po přijetí žádosti o součinnost byl kamerou na Masarykově náměstí spatřen mladý muž, který odpovídal uvedenému popisu. Na místo byla okamžitě vyslána dvoučlenná hlídka strážníků, která na základě své znalosti zjistila, že se jedná o celostátně hledaného mladíka," dodala za jihlavskou městskou policii Květa Procházková. 

V tu dobu bylo po šestnáctiletém mladíkovi vyhlášeno celostátní pátrání, neboť byl na útěku z výchovného ústavu, kde má být umístěn. Poté již mladík putoval do policejní cely.

„Mladistvý byl na základě shromážděných důkazů obviněn ze spáchání provinění loupeže,“ řekl Josef Dufek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný mladík byl již v minulosti třikrát stíhán za loupežná přepadení.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného šestnáctiletého mladíka do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl mladík vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice.

Šestnáctiletému mladíkovi za spáchanou trestnou činnost hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky přepadení, loupež, zbraň, peníze, mladistvý, vězení, útěk, ústav, policie, Jihlava, Josef Dufek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík na Keťásku v Jihlavě přepadl jiného mladého muže. Šlo o jeho čtvrtou loupež | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.