Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladý začínající řidič nezvládl zatáčku a skončil s autem na střeše. Zranil se on i jeho spolujezdkyně

Dva zranění a škoda kolem 40 tisíc korun. To je bilance středeční dopravní nehody, která se stala před půlnocí na silnici třetí třídy mezi Popicemi a Jihlavou. Na svědomí ji má osmnáctiletý řidič, který dostal smyk.

„Osmnáctiletý muž jel osobním automobilem Volkswagen ve směru na Jihlavu, přičemž při projíždění zatáčky dostal smyk a vyjel mimo vozovku, kde se na lesní mýtině s vozidlem převrátil na střechu. Řidič a jeho spolujezdkyně byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni s podezřením na lehké zranění na ošetření do nemocnice. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která vykázala negativní výsledek,“ shrnuje Stanislava Rázlová, mluvčí policistů.

Předběžná škoda, která nehodou vznikla, byla vyčíslena na 40 tisíc korun.

Policisté v souvislosti s tímto případem apelují na mladé začínající řidiče, aby si za volantem vozidla počínali velmi opatrně a obezřetně. „Společně s řidičským průkazem získáváte také další zcela zásadní zodpovědnost řidiče, a to za zdraví a život nejen svůj, ale i jiných osob. Získání řidičského oprávnění a možnost řídit vozidlo je v životě jedna z výrazných změn a každým změnám se člověk přizpůsobuje a učí nějakou dobu. Počínejte si tak, aby tato změna byla pro váš život jen kladným přínosem a naopak vám život nezničila,“ apeluje Rázlová. Podle ní by se člověk neměl stydět za to, že je řidič „začátečník“.

„Cenné rady a informace k bezpečnému počínání na silnicích, o krizových situacích v dopravě a upozornění na nebezpečí v silničním provozu neberte na lehkou váhu. Ze své cesty se každý chce vrátit domů ke svým rodinám a blízkým ve zdraví,“ dodává mluvčí Rázlová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Kraje Vysočina

Štítky nehoda, začátečník, zatáčka, smyk, zranění, Popice, Jihlava, Volkswagen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý začínající řidič nezvládl zatáčku a skončil s autem na střeše. Zranil se on i jeho spolujezdkyně | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.