Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Pelhřimovsku havaroval rakouský náklaďák s kulatinou, dřevo se vysypalo na pole

K dopravní nehodě rakouského nákladního vozidla, které převáželo dřevní kulatinu, došlo včera dopoledne na Pelhřimovsku. Přívěs se rozhoupal a vyjel mimo komunikaci, kde se převrátil na bok. Kulatina se vysypala na pole a na vedlejší komunikaci. Na té hlavní provoz omezen nebyl.

K havárii nákladního vozidla došlo v pondělí 30. května před půl desátou dopoledne na silnici I/34 ve směru od Humpolce na Pelhřimov. V levotočivé zatáčce v klesání nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, vlastnostem vozidla a nákladu. „Vlivem toho došlo k rozhoupání přívěsu, kdy řidič nezvládl řízení jízdní soupravy a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde havaroval,“ popsala další dění policejní mluvčí Dana Čírtková.

Následkem toho se poškodila nezpevněná krajnice a směrový sloupek. Nákladní automobil se na poli převrátil na pravý bok a převážená dřevní kulatina se vysypala v prostoru pole a na místní komunikaci vedoucí směrem k tamnímu hotelu.

Policisté u cizince provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl negativní. Řidič nákladního automobilu utrpěl lehké zranění, se kterým byl k ošetření převezen do Nemocnice Pelhřimov. Věc dopravní nehody vyřešili policisté s řidičem na místě uložením pokuty v příkazním řízení. Havarované vozidlo skončilo mimo hlavní komunikaci, proto nehoda v místě nijak výrazně neomezila provoz.

„Tato dopravní nehoda jasně ukázala, že intenzivní kontroly těchto vozidel převážející dřevo jsou nutnost,“ podotkla Čírtková s tím, že se řidiči těchto jízdních souprav velice často dopouštějí protiprávního jednání a svoji jízdou ohrožují plynulost a bezpečnost silničního provozu. Vozidla přetěžují, mají nesprávně uložený náklad, který mají navíc nedostatečně zajištěný.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, kladař, Pelhřimovsko, okres Pelhřimov, nákladní automobil, dopravní nehoda, Pelhřimov, Humpolec, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Pelhřimovsku havaroval rakouský náklaďák s kulatinou, dřevo se vysypalo na pole | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.