Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič v Audi s téměř dvěma promile kličkoval po silnici a vjížděl do protisměru. Odchytla ho hlídka na I/38

Policisté v úterý 17. května na silnici I/38 zastavili řidiče, který nebezpečně kličkoval po vozovce a ohrožoval ostatním tím, že vjížděl do protisměru. Jak se později ukázalo, jeho zvláštní chování bylo ovlivněno alkoholem.

„V úterý 17. května v odpoledních hodinách jsme na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina přijali cestou integrovaného operačního střediska ze sousedního Středočeského kraje oznámení, že po silnici I/38 ve směru od Čáslavi na Havlíčkův Brod jede osobní vozidlo Audi Q7 s německou registrační značkou a jeho řidič se chová velmi podezřele. Kličkuje po silnici a přejíždí do protisměru. Nebezpečné jízdy vozidla si všimli ostatní řidiči, kteří se domnívali, že by mohl tento řidič být pod vlivem alkoholu a obrátili se s oznámením na linku 158,“ sdělila Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Informaci okamžitě dostaly policejní hlídky a vydaly se tohoto nebezpečného řidiče zastavit. Patnáct minut před patnáctou hodinou policisté toto vozidlo zastavili k provedení silniční kontroly na silnici I/38 mezi Havlíčkovým Brodem a Radostínem. „Policisté muže vyzvali k předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla. Vozidlo řídil dvaačtyřicetiletý cizinec, kterého policisté vyzvali k provedení dechové zkoušky ke zjištění případného ovlivnění alkoholem. Dechová zkouška vykázala pozitivní hodnotu, a to 1,78 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška, která vykázala hodnotu 1,70 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiči, který cestoval ve vozidle sám, zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz,“ dodává mluvčí Čírtková.

Opilého cizince policie zajistila a skončil na jihlavské záchytce, kde vystřízlivěl. Podle Čírtkové sem byl umístěn proto, že hrozilo, že by po odjezdu policejní hlídky mohl pokračovat v řízení auta.

„Osobní vozidlo si řidič řádně zajistil na odstavném parkovišti v místě provedené silniční kontroly. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dnes policisté z dopravního oddělení sdělí muži podezření ze spáchání tohoto přečinu. Věc řešíme ve zkráceném přípravném řízení,“ dodává závěrem policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky alkohol, promile, řidič, I/38, policie, silnice, Audi, Havlíčkův Brod, dechová zkouška, Středočeský kraj, Kraj Vysočina, Čáslav, Audi Q7

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v Audi s téměř dvěma promile kličkoval po silnici a vjížděl do protisměru. Odchytla ho hlídka na I/38 | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.