Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dva těžce zranění, dva zasahující vrtulníky. To je bilance vážné nehody, která se stala u Hodic na Jihlavsku

, aktualizováno 3. května 2022, 13:11

Záchranné složky vyjížděly v pondělí 2. května po 16. hodině k vážné dopravní nehodě, která si vyžádala pět zraněných. Událost, k níž vzlétly i dva záchranářské vrtulníky, se stala u Hodic na Jihlavsku.

„Po čtvrté hodině odpoledne jel jednadvacetiletý řidič s vozidlem Peugeot ve směru od Telče a při projíždění zatáčky vyjel do levého jízdního pruhu, kde se střetl s protijedoucího automobilem Opel. Po střetu se vozidlo Peugeot převrátilo na střechu do příkopu," popisuje incident Jana Kroutilová, mluvčí policistů. 

Po nahlášení nehody operátorky vyslaly na místo dvě pozemní posádky z Jihlavy a Telče, vrtulník letecké záchranné služby z Jihlavy a na pomoc vzlétli i letečtí záchranáři z Českých Budějovic. „Ošetřili jsme celkem 5 osob. Dvě z nich utrpěly těžká zranění a byly letecky transportovány do nemocnic v Brně a Českých Budějovicích. Další dva pacienty jsme sanitkami převezli do nemocnice v Jihlavě a jeden z účastníků nehody byl po ošetření, bez zjevného zranění, ponechán na místě události," sdělil redakci Drbny Petr Janáček, mluvčí záchranné služby Kraje Vysočina. 

Těžké zranění utrpěli, podle Kroutilové, dva spolujezdci osobním autě značky Peugeot. Žena byla letecky transportována do brněnské nemocnice, vážně zraněný muž skončil v českobudějovické nemocnici. „Zranění utrpěl rovněž řidič vozidla Opel a jeho spolujedoucí, kteří byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni do jihlavské nemocnice. Policisté provedli na místě nehody ohledání, zadokumentování a šetření. Provedenými dechovými zkouškami u obou řidičů požití alkoholu vyloučili. Rovněž test na zjištění ovlivnění návykovou látkou byl negativní," dodala Kroutilová.

Předběžně vyčíslená škoda, která vznikla na vozidlech, přesáhla sto tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Zjišťují příčinu a veškeré související okolnosti vážné nehody, případ prověřují.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky nehoda, zranění, vrtulník, nemocnice, Hodice, úraz, okres Jihlava, Peugeot, Opel, Telč, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava, České Budějovice, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva těžce zranění, dva zasahující vrtulníky. To je bilance vážné nehody, která se stala u Hodic na Jihlavsku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.