Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dealer z garáže, co v Brodě prodával drogy, skončil za mřížemi. K tomu se svou partnerkou kradl náhradní díly

Až na deset let může jít do vězení nenapravitelný muž, kterého na začátku týdne zadrželi havlíčkobrodští policisté. V Havlíčkově Brodě totiž distribuoval pervitin a marihuanu, a to i potom, co v lednu kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání také kvůli drogám. To nakonec skončilo podmínkou. K tomu navíc v březnu dvakrát kradl.

Muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi kriminalisté na začátku týdne v ranních hodinách v Havlíčkově Brodě. Zadržený muž zamířil do policejní cely. Kriminalisté provedli domovní prohlídku v objektu garáže, ve které muž pobýval. Zajistili látky a předměty, u kterých vzniklo podezření, že je muž používal ke své drogové činnosti.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého. „Sedmadvacetiletý muž z Havlíčkobrodska je obviněn z dvojnásobného zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže,“ řekla Hana Adámková, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality.

O to víc zarážející je to, že obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán. „Za drogovou trestnou činnost byl odsouzen v první polovině loňského roku, a to k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou tří let. Přesto, že je muž ve zkušební době podmíněného trestu a od ledna je navíc vyšetřován v souvislosti s distribucí drog, pokračoval dál, a dal tak najevo, že s pácháním trestné činnosti přestat nehodlá,“ sdělila k případu Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Přistiženi při krádeži 

Sedmadvacetiletý muž byl obviněn z toho, že v době od letošního února doteď poskytoval v Havlíčkově Brodě dalším lidem pervitin a marihuanu. Drogy opakovaně prodal nebo je poskytl zdarma. „Dále se v březnu pokusil ve města společně se svojí partnerkou o krádež dílů z vozidla zaparkovaného na ulici, přistihli je ale strážníci. Úspěšný nebyl ani o několik dní později ve Světlé nad Sázavou, kde společně se spolupachatelem kradl v obchodním domě. V prodejně muži nejprve odcizili zboží a odešli, když se vrátili a chtěli v krádeži pokračovat, přistihl je pracovník ostrahy. Celkově jim rukama prošlo zboží za více než deset tisíc korun,“ dodává mluvčí Kroutilová.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Nakonec policisté muže eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

Za trestnou činnost lze obviněnému muži uložit trest odnětí svobody až na deset let. Ze spáchání trestného činu je podezřelý také devatenáctiletý komplic obviněného muže, rovněž recidivista, který s ním spolupracoval na krádeži v obchodním domě.

„Rovněž protiprávní jednání partnerky obviněného muže, která se podílela na odcizení dílů ze zaparkovaného vozidla, policisté šetřili, a to jako přestupek proti majetku,“ doplnila Kroutilová na závěr.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky delaer, drogy, pervitin, marihuana, vězení, policie, podmínka, Havlíčkův Brod, kriminalita, krádež, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dealer z garáže, co v Brodě prodával drogy, skončil za mřížemi. K tomu se svou partnerkou kradl náhradní díly | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.